• USD  32,45
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.477,90
SON DAKİKA

İnternet fiyatları ne zaman artacak?

İnternet fiyatları ne zaman artacak?

13 Aralık 2018 10:10

Adil Kullanım Kotası’nın (AKK/AKN) kaldırılacağı 1 Ocak 2019 yaklaşırken operatörler yeni fiyatlarını açıklamaya başladı. Taahhüdü biten veya yeni abone olan kullanıcılar, yeni dönemde aynı internet hızına zamlı fiyatlarla ulaşacak.


TÜRKİYE’deki internet kullanıcılarının uzun zamandan beri beklediği dönem için geri sayım başladı. Belli bir kotayı aşan kullanıcıların internet hızını düşüren Adil Kullanım Kotası (AKK/AKN) dönemi 1 Ocak 2019 itibariyle sona eriyor. Bu tarih yaklaştıkça operatörler de yeni dönem için hazırladıkları sabit internet tarifelerini açıklamaya başladı.

Hürriyet'in haberine göre, internet servis sağlayıcı şirketlerin açıkladıkları AKK’siz fiyatlar, tüketicileri heyecanlandırmaktan daha çok tepki çekti. Tepkinin sebebi ise yeni paketlerin yüksek fiyatları oldu. Taahhüt vererek aboneliğini devam ettiren kullanıcılar, ödedikleri fiyatlarda hiçbir değişilik görmeden kullandıkları internet paketini AKK’siz olarak yılbaşından itibaren kullanmaya devam edecek. Ancak taahhüdü biten veya yeni abonelik başlatan kullanıcılar için ise pek de ‘adil’ olmayan bir durum ortaya çıktı. Yeni dönemde aboneler, kaldırılan AKK ile birlikte aynı hızlara daha yüksek ücretler ödeyerek AKK’siz olarak yaşabilecek.

4 MBPS HIZ 65 TL

2018’in ikinci çeyreği itibariyle sabit internet abonelerinin yüzde 67’sine sahip olan Türk Telekom, yeni dönem için fiyat açıklayan ilk şirketlerden biri oldu. Sosyal medyada tepkileri üzerine çeken Türk Telekom’da daha önce 24 mbps’lik 150 GB AKK’li pakete ayda 67.75 TL ödeyen bir abone, yeni dönemde yani AKK’siz olarak bu pakete 124.90 TL ödeyecek. Yani yüzde 84.3 arttı. 100 mbps’lik hıza sahip olan ve 300 GB’lık AKK’si olan bir kullanıcı ise önceden 187 TL ödüyordu. Yeni açıklanan fiyatlarla bu kullanıcı AKK’siz olarak bu pakete 341.90 TL ödeyecek. Yüzde 82.3’lük artış söz konusu. Bu fiyatlar fiber internet aboneleri için geçerli. ADSL abonelerine baktığımızda ise durum farklı değil. Şirketin sunduğu yeni internet paketlerinin arasında AKK’siz 4 mbps hız seçeneğinin aylık 64.90 TL ile ücretlendirilmesi tüketicilerin en çok tepkisini çeken konulardan biri oldu.

YAZININ TAMAMI


internet, kota, türk telekon, 1 ocak
ÖNCEKİ Seçimden sonra IMF mi? SONRAKİ Fatih Portakal: Başıma bir şey gelirse...