• USD  32,33
  • EURO  35,06
  • BORSA  8.976,14
  • ALTIN  2.285,22
SON DAKİKA

İran bombayı patlattı: Süleymani’nin taşıdığı mesaj belli oldu!

İran bombayı patlattı: Süleymani’nin taşıdığı mesaj belli oldu!

04 Şubat 2020 20:16

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin, Suudi Arabistan'a iletilecek bir mesajı taşıdığı sırada öldürüldüğü iddiası doğrulandı. İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, Süleymani'nin suikast sırasında Riyad'a gönderilmek üzere Bağdat'a teslim edilecek bir mesajı taşıdığını söyledi.


İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, ABD tarafından Bağdat'ta bir suikastla öldürüldüğü sırada İran'la Suudi Arabistan arasındaki arabuluculuk çabalarına dair bir mesaj taşıdığı iddiası teyit edildi. İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi, daha önceden eski Irak başbakanı Adil Abdülmehdi'nin ortaya attığı iddiayı teyit etti.

MESAJ, İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN'IN YAKINLAŞMASINI ÖNGÖRÜYORDU

İranlı Büyükelçi, "Kasım Süleymani, Suudi Arabistan'la İran arasındaki arabuluculuk hakkında Irak'a bir mesaj taşıyordu" dedi. Buna göre mesajda, İran'ın Suudi Arabistan'la olası yakınlaşma konusundaki görüşleri aktarılıyordu. Büyükelçi Mescidi, İran'ın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'yle arasındaki görüş ayrılıklarını bir an evvel aşmak istediğini de söyledi.

ESKİ BAŞBAKAN "MESAJ TAŞIYORDU" DEMİŞTİ

Irak'ın eski başbakanı Adil Abdülmehdi, suikasttan sonra yaptığı açıklamada "Kendisiyle, öldürüldüğü sabah buluşacaktım. Suudi Arabistan'dan İran'a gönderilmesine aracılık ettiğimiz bir mesajın yanıtını getiriyordu" demişti.


Irak, iran, mesaj, Kasım Süleymani
ÖNCEKİ Hilal Cebeci: Kıskanç, cahil, yobaz bir toplumda şarkıcı olacağıma evde otururum daha iyi SONRAKİ CHP’den olay yaratacak CNN Türk hamlesi