• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,14
SON DAKİKA

İran'dan Suudi Arabistan'a korkunç tehdit

İran'dan Suudi Arabistan'a korkunç tehdit

08 Mayıs 2017 08:53

İran Savunma Bakanı , Suudi mevkitaşı Muhammed Bin Selman’ın İran’a yönelik kullandığı "Savaşı İran sınırları içine çekmeliyiz" sözlerine sert tepki göstererek Suudi Arabistan’ı tehdit etti.


Lübnan merkezli El Minar televizyon kanalına konuşan Dehkan, "Suudi Arabistan yönetiminin İran’a karşı aptalca askeri bir eylemde bulunması halinde, bu ülkede kutsal şehirler dışında güvenli yer bırakmayacakları" tehdidinde bulundu. "Suudi Arabistan, savaşı İran sınırları içine taşıyabilir mi ?" sorusunu değerlendiren Dehkan, "Suudi Arabistan’ın bu işi nasıl yapacağını bilemiyorum. Onları böylesi aptalca bir eylemde bulunmamaları için uyarıyorum, fakat yaparlarsa Mekke ve Medine dışında güvenli yer bırakmayız" diye konuştu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, geçen hafta bir televizyon kanalına verdiği röportajda "Savaşın Suudi Arabistan’a ulaşmadan İran toprakları içine yöneltilmesi gerektiğini " söylemişti. Tahran yönetimi ayrıca Suudi Bakanın bu sözleri üzerine, Suudi Arabistan’ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet etmişti.


iran, mekke, suudi arabistan, lübnan, medine, ehkan
ÖNCEKİ Şırıngayla saldıran hemşireye kötü haber SONRAKİ Kılıçdaroğlu:Saray'dan düğmeye basıldı