• USD  32,33
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.015,62
  • ALTIN  2.295,48
SON DAKİKA

İş Bankası hisselerinin devri AKP’yi karıştırdı

İş Bankası hisselerinin devri AKP’yi karıştırdı

16 Mayıs 2020 10:19

AKP’de CHP’deki İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri ile ilgili hazırlıkları devam eden düzenlemeye itiraz geldi. AKP’li hukukçular düzenlemenin yargıdan dönebileceğini ve kamuoyunda farklı algıları oluşturabileceğine dikkat çekti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP MYK toplantısında bir an önce bitirilmesini istediği CHP’deki İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili düzenleme için AKP’li hukukçular çekincelerini aktardı. Bazı hukukçular, söz konusu düzenlemenin yargıdan dönebileceğini belirterek, Yargıtay’ın Atatürk’ün vasiyetiyle ilgili verdiği karara dikkat çekti. Bazı hukukçular ise kamuoyunda “Hazine boşaldı, Atatürk’ün mirasına el konuldu” algısının oluşabileceğini vurguladı.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin merkez yürütme kurulu (MYK) toplantısında, “CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devredilmesiyle” ilgili düzenleme talimatı vermesi üzerine AKP kolları sıvadı.

Bu kapsamda AKP’nin yeniden masaya Siyasi Partiler Yasası’nı (SPK) getirdiği ve yasanın 67. maddesinin yeniden düzenleneceği belirtilirken, AKP’li hukukçuların İş Bankası hisse devri için “tam uzlaşma sağlayamadığı” belirtiliyor.

AKP’li bazı hukukçuların, biri Adnan Menderes’in başbakanlığında, diğeri de 12 Eylül darbesi sonrasında “İş Bankası hisseleriyle ilgili düzenleme yapılmak istendiğini ancak bunun yargıdan döndüğü” uyarısında bulunduğu ifade edilirken, düzenlemenin bayram sonrasında hemen “TBMM’ye gelemeyebileceğine” de dikkat çekiliyor.


hazine, iş bankası
ÖNCEKİ Türkiye'ye sağlık turizmi 20 Mayıs'ta başlıyor SONRAKİ TFF maçları seyircili oynatmak istiyor