• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,86
SON DAKİKA

İş dünyasında acı kayıp

İş dünyasında acı kayıp

06 Kasım 2018 11:03

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli İstanbul'da bir süredir tedavi görüyordu. Ünlü iş adamı 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ABDULLAH TİVNİKLİ LİMDİR?

1959 yılında Erzurum'da doğan Abdullah Tivnikli, 1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İşletme Master Programı'nı tamamladı. İngiltere'de eğitim için bulunduğu süreçte katılım bankacılığı modelinin dünyada nasıl uygulandığı konusunda akademik çalışmalarda bulundu. 1983 yılından itibaren Türkiye'de katılım bankacılığı modelinin hukuki altyapısının hazırlanmasında yer aldı. Bu sürecin sonunda, bu modeli Türkiye 'de ilk uygulayıcısı olan Albaraka Türk'ün kuruluş sürecinde aktif bir şekilde ye aldı. 1988 yılından itibaren Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmekte olan Abdullah Tivnikli, 2001 yılında Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 2005 yılından itibaren de İstanbul Bahreyn Fahri Konsolosu unvanını taşımaktadır. Abdullah Tivnikli, katılım bankacılığı alanındaki görevlerinin yanı sıra, aile şirketi olan Eksim Grubu'nun da yönetimindedir. Eksim Grubu, tahıl ürünleri ticareti, enerji, gıda, madencilik sektörlerinde faaliyet göstermektedir.


vefat, abudllah tivnikli, eksim
ÖNCEKİ Fatih Portakal'dan otosansür itirafı SONRAKİ MHP'ye yeni Grup Başkanvekili