• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,52
SON DAKİKA

İstanbul'da kar artarak devam edecek!

İstanbul'da kar artarak devam edecek!

31 Aralık 2015 10:08

Türkiye’nin günlerdir beklediği etkili kar ve soğuk hava, dün öğle saatlerinden itibaren yurdun büyük bölümünü ‘vurdu’. Sabah hafif başlayıp öğlene doğru etkisini artıran kar yağışına bir de hızı saatte 70 km’yi bulan şiddetli poyraz eklenince, Türkiye’nin neredeyse tümü ‘buz tuttu”!


Öte yandan, İstanbul'da dün öğleden sonra başlayan kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkili oldu. Sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle onlarca araç karla kaplı yollarda kaldı. Tipi nedeniyle bazı şehir hatları vapurları ile İDO ve BUDO seferleri yapılamazken THY de bugün ve yarın yapılacak 200'den fazla seferini iptal etti.
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nün günlerdir ‘batı bölgelerde kutup, doğu bölgelerde Sibirya soğuğu’ tanımlamasıyla uyarısını yaptığı etkili kar yağışı, soğuk ve fırtına, yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı. Sibirya yüksek basıncı etkisindeki Doğu Anadolu Bölgesi’nde, önceki gece en düşük hava sıcaklığı eksi 10 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Tunceli'de 3, Iğdır'da 2 derece oldu. Bölgede beklenen kar yağışı da başladı. Yağış öncesi kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.
KAR, ARTARAK SÜRECEK

Kar yağışı ve soğuk, Van, Sivas ve Tokat’ta da etkili oldu. TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde de kar yağışı dünden itibaren etkili olmaya başladı.Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santime ulaştı. Karayolları ekipleri, özellikle Bolu Dağı Tüneli’nin çıkış noktalarında buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile yüksek kesimlerde de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak devam edeceğini bildirdi.

EGE’DE FIRTINA ETKİLİ

Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı’nda ise fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.Hızı 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 13.00 ve Kabatepe-Gökçeada 15.00 seferleri iptal edildi. Gelibolu-Lapseki ve Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri de yapılamıyor.Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Kartepe’de kar yağışı etkili oluyor. Kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Uludağ’da kar yağışı, yılbaşı öncesi kar endişesi yaşayan otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.
Zirvede kar yağışı dün geceden itibaren aralıksız devam ediyor. Hava sıcaklığının eksi 10’ye kadar düştüğü Uludağ’da kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. 
İSTANBUL’DA DÜN ‘İYİ GÜNÜMÜZDÜ’

Karadenİz üzeriden gelen hava kütlesi ve kuvvetli poyrazın etkisiyle İstanbul genelinde beklenen kar yağışı da, dün sabah saatlerinden itibaren başladı.

Sabah saatlerinde etkisiz ve bazı bölgelerde olsa da, öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı, en yoğun olarak Tuzla, Pendik ve Kartal’da etkisini gösterdi. Avrupa yakasında da yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışı etkili oldu. Halkalı civarında da kısa süreli dolu yağdı. Sürücülerin yağış nedeniyle yavaş ilerledikleri görüldü. Kentte kar yağışı gece daha da yoğunlaştı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Karadeniz üzerinden gelen hava kütlesi ve saatte hızı 40 kilometreyi aşan kuvvetli poyrazın havayı soğutmasıyla, sıcaklığın hızla 4 derecelerin altına düştüğünü söyledi.
TİPİ OLARAK ARTACAK

Bu nedenle Anadolu yakasında yüksek kesimlerden başlamak üzere Beykoz, Ümraniye, Üsküdar, Kartal, Çekmeköy, Şile, Avrupa Yakası’nda ise Çatalca, Şişli, Beylikdüzü ve Sarıyer’de kar yağışının aralıklarla başladığını belirten Güler, karın tipi şeklinde yoğun olarak devam etmesinin beklendiğini söyledi.
KAR YAĞIŞI İSTANBUL'DA GECE DE DEVAM ETTİ

İstanbul'da dün öğleden sonra başlayan kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkili oldu.

Ara ara kuvvetlenen yağış Esenler ve Bağcılar'da yerleri beyaza bürüdü. Belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yaparken, araçların yolda ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.
Okulların tatil ilan edilmesini fırsat bilen çocuklar da sokaklarda kartopu oynayarak kar yağışının tadını çıkardı.Anadolu Yakasında da bazı bölgeler tamamen beyaza büründü. Kar yağışını ve okulların tatil olmasını fırsat bilen vatandaşlar geç saatlere kadar karın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar da beyaza bürünen parklarda selfie çektirmeyi ihmal etmedi.

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Kentte kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla birçok araç yollarda kaldı.

Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı'ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi.

Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti.

Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı.

Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.


haber, haberler, istanbul, hava durumu, kar
ÖNCEKİ En şiddetli El Nino, Afrika'yı vuracak SONRAKİ Yılın çiftinden yılbaşı çekimi