• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.309,35
SON DAKİKA

İstanbul'un Şoför Nebahat'i yollarda

İstanbul'un Şoför Nebahat'i yollarda

05 Ocak 2020 23:36

İşinden ayrılarak taksicilik yapmaya başlayan Filiz Ulu, şimdi 16 milyondan fazla kişinin yaşadığı kentte, kadın inceliğiyle "ev" gibi yaptığı taksisinde vatandaşlara hizmet veriyor.


Özel bir şirketin çağrı merkezinde 5 yıl çalıştıktan sonra daha rahat çalışabileceği bir iş arayan Filiz UIu, işinden ayrılarak babasına ait takside şoförlük yapmaya başladı. Ulu, şimdi 15 milyondan fazla kişinin yaşadığı kentte, kadın inceliğiyle, "ev" gibi yaptığı taksisinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Filiz Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artık daha özgür çalışabileceği bir iş ararken, babasından gelen öneriyle, ticari taksi de taksiciliğe başladığını anlattı.

Taksicilik yapma fikrinin başta garip geldiğini, ancak daha sonra mesleğin cazip yanlarını gördüğünü ifade eden Ulu, şunları kaydetti:

"İnsanlarla iç içe oluyorsunuz, bir hizmet veriyorsunuz. Yapabilir miyim, yapamaz mıyım, trafikten korkar mıyım, beni yorar mı çok diye düşündüm ama herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. 5 aydır bu işi yapıyorum. 45 yaşındayım ve 27 yıllık evliyim. Eşim de özel şoförlük yapıyor. 25 yaşında bir oğlum var. Üniversitede okuyor. İlk zamanlar oğlumun endişeleri vardı. Gasp ve taciz gibi olaylardan dolayı. Sonradan eşim ve oğlum destek oldu. İşimden gayet memnunum. Kanlıca halkından da memnunum. Duraktaki arkadaşlar da çok yardımcı oldular.

Hizmet sektöründe kadınların bulunmasının avantajlı bir durum olduğunu dile getiren Ulu, "Daha ince düşünürler. Araçlarında su, ıslak mendil, kağıt havlu, sakız, gazete bulundururlar. Yani ev gibi." dedi.

Adres bulmakta ilk zamanlar zorlandığını anlatan Ulu, zamanla yolları öğrendiğini söyledi. Ulu, güvenlik konusunda da araçlarda emniyet butonu olduğunu ve 24 saat kamerayla kayıt yapıldığını belirtti.

"Şoför Nebahat'e benzetiyorlar"

Filiz Ulu, taksi durağına ilk başladığı günlerde kendisine "Şoför Nebahat" benzetmeleri yapıldığını, fakat kendisini bu film karakteriyle çok bağdaştıramadığını söyledi.

Ulu, "Şoför Nebahat karakterinin hareketleri biraz daha erkeksi, tespihi, yeleği, şapkası var. Ben Şoför Nebahat miyim? Ondan daha iyi araba kullanıyorum. Fakat daha kibar haliyim. İstanbul'un yeni ve kibar Şoför Nebahatiyim diyebiliriz." dedi.


istanbul, Şoför, taksi, Filiz UIu
ÖNCEKİ ABD'ye karşılık vereceklerini açıklayan İran'ın askeri gücü nedir? SONRAKİ Finlandiya Başbakanı Marin, haftada 4 gün çalışma sistemini önerdi