• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.089,45
  • ALTIN  2.325,67
SON DAKİKA

İşte Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin kurucular kurulunda yer alacak isim: Etyen Mahçupyan

 İşte Ahmet Davutoğlu'nun yeni partisinin kurucular kurulunda yer alacak isim: Etyen Mahçupyan

30 Kasım 2019 00:58

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde danışmanlığını yürüten Etyen Mahçupyan'ın Davutoğlu'nun önümüzdeki günlerde kuracağı yeni partisinin kurucular kurulunda yer alacağı öğrenildi.


medyanotu.com'dan Serhat Ramay'ın haberine göre, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan isimlerden Etyen Mahçupyan'ın yeni partinin kurucular kurulunda yer alacağı öğrenildi. Ramay, "Etyen Mahçupyan, Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin kurucular kurulunda" ifadelerini kullandı.

PARTİ BİR KAÇ HAFTA İÇİNDE KURULACAK

AK Parti'den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu, parti çalışmalarında sona yaklaştı. Parti kurma çalışmalarına yer alan bir yetkili, partinin birkaç hafta içerisinde kurulacağını söyledi. Ayrıca Davutoğlu'nun tüzük ve parti programında da son aşamada olduğu kaydedildi.

ETYEN MAHÇUPYAN KİMDİR?

Etyen Mahçupyan, 9 Mart 1950 tarihinde dünyaya geldi. Robert Koleji'ni 1968 senesinde bitirdikten sonra 1972'de Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1974 senesinde ise aynı üniversitede işletme alanında ki yüksek lisansını bitirdi. 2001 ile 2007 yılları arasında Zaman Gazetesi'nde düzenli köşe yazıları yazan Mahçupyan, 2007'de Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Agop gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütmüş bu sırada Zaman gazetesindeki yazılarına da uzun bir süre devam etmişti. Ekim 2014'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı olan Etyen Mahçupyan'ın 2015 Mart'ında bu görevi sona erdi.


ahmet davutoğlu, Etyan Mahçupyan, Serhat Ramay
ÖNCEKİ Melih Gökçek Ankara'nın otoparklarını eşinin üzerine yapmış SONRAKİ Ankara kulisleri bu olayı konuşuyor! AKP’de Gökçek-Yazıcı kavgası’nda sicil kayıtları ortaya döküldü