• USD  32,51
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.792,00
  • ALTIN  2.435,24
SON DAKİKA

İşte AKP'nin İstanbul Sözleşmesi planı

İşte AKP'nin İstanbul Sözleşmesi planı

15 Ağustos 2020 11:41

AKP'nin son günlerde hedef gösterdiği İstanbul Sözleşmesi için çalışmalar yaptığı iddia edildi. İddiaya göre, sözleşmeye yönelik 2 ayrı yol haritası hazırlandı.


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili “Artık kendi çerçevemizi kendimiz belirlememiz gerekiyor” sözlerinin ardından Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AKP'nin 'hukukçu' kurmayları sözleşmeyle ilgili alternatifli çalışmalar yaptı.

'CİNSEL YÖNELİM' VE 'TOPLUMSAL CİNSİYET KİMLİĞİ' İFADELERİNE ŞERH KONULABİLİR

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, İstanbul Sözleşmesi’nde gericilerin hedefi haline gelen “Temel haklar, eşitlik ve ayrımcılık yapılmaması” konusunu düzenleyen 4’üncü maddede geçen ‘cinsel yönelim’ ve ‘toplumsal cinsiyet kimliği’ ifadelerine şerh konulması gündemde.

2 YOL HARİTASI

Bakanlıklar ve AKP'nin kurmayları, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması durumunda nelerin yapılması gerektiğiyle ilgili de 2 ayrı yol haritası belirledi.

Edinilen bilgilere göre, hazırlanan çalışmalar salı günü Erdoğan’ın da katılacağı MYK toplantısında değerlendirilecek. Erdoğan’ın talimatına göre son şekli verilecek çalışma ilgili çevrelerde görüşe açılacak.


akp, erdoğan, myk, istanbul sözleşmesi
ÖNCEKİ Yüzyüze eğitim nasıl olacak? SONRAKİ Athena Gökhan'dan flaş Kanal İstanbul açıklaması