• USD  32,37
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.335,50
SON DAKİKA

İşte iki ülkenin askeri güçlerinin karşılaştıldığı liste...

 İşte iki ülkenin askeri güçlerinin karşılaştıldığı liste...

10 Ocak 2020 07:57

ABD ve İran arasında olası savaş senaryoları konuşulurken iki ülkenin askeri güçleri de sık sık karşılaştırılıyor. İki ülke ordusunun güçlerinin karşılaştırıldığı bir listede İran yalnızca taşınabilir topçu kurgusu sayısıyla ABD'nin önünde yer alıyor.


İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası ABD ve İran arasındaki tırmanan kriz, savaş senaryolarını da beraberinde getirdi. Bu senaryolar iki ülkenin yetkilileri tarafından yapılan tehditvari açıklamalarla zirve yaptı.

İRAN'IN ÜSTÜN OLDUĞU TEK ALAN VAR

Tüm dünyanın nefesini tutarak izlediği gerginlik bir savaşa dönüşür mü bilinmez ancak iki ülkenin askeri güçlerinin karşılaştırıldığı listedeki rakamlar dikkat çekti. Bahsi geçen listede ABD'nin askeri alanda İran'a karşı ezici üstünlüğü dikkat çekiyor. İran, listede yalnızca taşınabilir topçu kurgusu sayısıyla ABD'nin önünde yer alıyor.

 İşte iki ülkenin askeri güçlerinin karşılaştıldığı liste:


iran, dünya, Amerika Birleşik Devletleri, Güncel, Kasım Süleymani
ÖNCEKİ Bilim insanları kanserin bir saniyeden daha kısa sürede nasıl tedavi edilebileceğini açıkladı SONRAKİ Kanada Başbakanı Ukrayna'da düşen uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etti