• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

İtalya'nın demokrasiye geçişi Ankara'da kutlandı

İtalya'nın demokrasiye geçişi Ankara'da kutlandı

27 Haziran 2018 10:09

İtalya'nın Monarşiden Demokrasiye geçişinin yıldönümü nedeniyle Ankara Büyükelçiliğinde yapılan organizasyonda ünlü isimler boy gösterdi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin onur konuğu olarak katıldığı resepsiyonda, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar da bulundu.

İtalya Büyükelçisi Mattiolo:"Ülkelerimiz, hiçbir ülkenin tek başına savaşamayacağı sorunlarla karşı karşıya. Göç akını, terörle mücadele, ekonomik büyümeyi hızlandırma ihtiyacı, sosyal kalkınma bu problemlerden bazıları. Bu sorunları ortadan kaldırma ihtiyacı, bizi her alanda iş birliğimizi güçlendirmeye itmiştir." dedi.

İtalya devlet nişanı takılan Devlet Bakanı Nihat Zeybekçi "Bugün bana bir nişan takdim edilecek. Bu önemli nişanı, Türkiye ve İtalya arasındaki yakın ekonomik bağların bir yansıması olarak kabul ediyorum. Bu iş birliğinin bir yansıması olarak ve bunu daha ileri taşımak için, İtalya hükümetine ve büyükelçiye en derin teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Bakan Nihat Zeybekci, Türkiye ve Türk halkı adına İtalya Milli gününü kutladı.

Resepsiyonda, Zeybekci'nin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş ve İtalya Dostluk Derneği Kurucusu Musa Toprak'a çeşitli seviyelerdeki İtalyan devlet nişanı takdim edildi.


ankara, italya, Yılmaz Büyükerşen, lütfullah göktaş
ÖNCEKİ 40 yıl sonra bir ilk gerçekleşti SONRAKİ Dünya Kupası ödülünü kim kazandı?