• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,20
SON DAKİKA

İttifaklar arası transfer başladı

İttifaklar arası transfer başladı

07 Ocak 2019 10:18

AKP’li Selçuk Özdağ, ‘Millet İttifakı’nın ortak adayı olacak. AKP, Manisa’da MHP adayını destekleme kararı aldı. Buna tepki gösteren AKP’li Özdağ ise İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifine olumlu yanıt verdi.


Cumhur İttifakı Manisa'da büyük bir kırılma yaşıyor. AKP'de Genel Başkan yardımcılığı yapan, TBMM'deki FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, İYİ Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluyor. 

3 PARTİDEN TEKLİF GİTTİ

MHP Manisa'da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü tekrar aday gösterdi. AKP ise aday çıkarmadı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Cumhur İttifakı'nın, Manisa'da MHP adayını destekleme kararı sonrası CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, AKP'li eski vekil Selçuk Özdağ'a adaylık teklifi götürdü. Özdağ'ın, İYİ Parti'nin önerisine olumlu yaklaştığı öğrenildi. Özdağ, bu hafta içinde AKP'den aday adaylığı başvurusunu geri çekip partisinden istifa edecek ve İYİ Parti'ye geçecek. CHP ve İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde “Millet İttifakı” adayı olacak Özdağ'ı destekleyecek.

SİYASETE MUHSİN YAZICIOĞLU İLE BAŞLADI

Selçuk Özdağ, 17 yıl boyunca BBP'de siyaset yapmış ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden sonra AKP'ye geçmişti.

‘BİRİNCİ PARTİYİZ'

AKP eski milletvekili Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından Cumhur İttifakı'nın “Manisa kararı”nı şu sözlerle eleştirdi: “Açık ara birinci olduğumuz bir yerde büyükşehir belediye başkanlığının bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum. Siyasette uzlaşma iyidir ama doğru olan bunu adalet temelinde yapmaktır. İnsanlara ait her karar tartışılabilir. Tek tartışılmazımız inançlarımız ve ülke menfaatleridir. Emeğe saygı adaletin bir gereğidir. Emek verenin lütfa ihtiyacı yoktur. Şehzadeler şehrinin büyükşehir belediye başkanlığı partimizin ve emektar tabanımızın hakkıydı, bu karar doğru olmamıştır, artık olup biteni değerlendirmek tabanımızın vicdanına kalmıştır. Susmak ikbal sağlar ama itibar sağlamaz… Yanlışa yanlış diyemeyenler o yanlışın vebaline ortak olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kış- yaz demeden koşan, terleyen AK Parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır.”


akp, mhp, manisa, selçuk özdağ, iyi parti, cumhur ittifakı, millet ittifakı
ÖNCEKİ TÜSİAD'dan, Merkez Bankası açıklaması SONRAKİ Times: Kürtler Esad'a yöneldi