• USD  32,52
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.731,23
  • ALTIN  2.423,28
SON DAKİKA

İYİ Parti İstanbul'da kurultay günü

İYİ Parti İstanbul'da kurultay günü

25 Temmuz 2020 16:08

İYİ Parti'de Buğra Kavuncu ve Ersin Beyaz'ın yarışacağı İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.


Yİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Kurucu İl Başkanı olan Genel İdare Kurulu üyesi Ersin Beyaz yarışıyor.

İlk olarak İl Başkan adayı Ersin Beyaz konuşmasını gerçekleştirdi;

"AKŞENER'İ CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"

Biz dünyanın en gözde ve zorlu coğrafyasında yaşan bir milletiz. Atatürk ve Cumhuriyet Türk milleti ve Türk sevgisi ortak paydamızdır. İşte bu sebeple karşımıza çıkarılan bütün engelleri birlikte aşacağız.

Milletimizin birliği dirliği ve geleceği için milli ilkeli ve kararlı bir duruşu sahip olarak doğru insanlarla hedefe yürüyeceğiz. Cumhuriyetimizi ilelebet koruyacak ve yaşatacağız.

Bu salonu dolduran bizler mesuliyetimizin farkındayız. Kararmakta olan ufku iyilik güneşi ile aydınlatacak, sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanı yapacağız.

Bu yüzden İYİ Parti var. Bundan sonra da bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Buna devam edecek cesur kadroyu da dışarıda aramayın, o kadro burada.

Eskinin kötü alışkanlıklarını liyakatsizliğin hala devam edebildiğini görüyoruz. Hala başımıza musallat olan siyasi partiler kanunu var. Türkiye’de siyasi partiler kanunu değişmeden olgunlaşma her anlamda eksik kalacaktır. İYİ Parti’nin iktidarı kişilere ve güce değil, ülkeye ve millete sadakati sağlayacaktır.

Çocukları ve gençleri yakalamak mecburyetindeyiz. Yapmacık tavırlara bürünmek bunun için yeterli değil.

Ben bugün inşallah buradan hep beraber el birliği ile mutluluk içerisinde çıkarız. İktidara giden adımları atarız. Ben buradan sonra ilk toplantımızda diğer adayımızın yönetim kurulunda yer alacak arkadaşlarımızı da çağırmak istiyorum. Kavga etmiyoruz. Birlikte yürüyeceğiz.

İŞTE ADAYLARIN LİSTESİ

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'nde İstanbul İl Başkanı adaylarının listesi belli oldu.

İstanbul İl Başkanı Adayı Ersin Beyaz'ın listesi şöyle:

İl Başkan adayı Buğra Kavuncu'nun listesi ise şu şekilde;

KURULTAYIN TÜM DETAYLARI

Adaylardan Ersin Beyaz, saat 11:00'da kongrenin yapılacağı salona geldi. Buğra Kavuncu ise saat 11:50'de salona girdi. İki aday tokalaştı.


VEKİLLER YERLERİNİ ALDI

Öte yandan İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik, Ahat Andican, Ersin Beyaz, Yavuz Ağıralioğlu, Hayrettin Nuhoğlu ve Ümit Özdağ da 11:30'da salona girdi. Genel başkan Yardımcısı Berna Sukas 11:40'da salona girdi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'da salonda yer aldı.


Salonda pandemi kuralları nedeniyle koltuklar arası birer boşluk bırakıldığı belirtildi.


İstanbul İl Başkanı adayı Ersin Beyaz Eşi Dilek Beyaz ile salonda yer aldı.

SAAT 12:10'DA KURULTAY BAŞLADI

12:15 Açılış konuşmasını İl Başkan Yardımcısı Celalettin Aykol yaptı.
12:16 Salonda "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganları atıldı.
12:20 Açılış konuşmasının ardından Divan Baskani Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu seçildi.
12:23 Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu konuşma yaptı.
12:40 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajı okundu. Akşener'in mesajı özetle şu şekilde: 

"Türkiye’nin iyi ve cesur insanları Türk demokrasisine nefes aldıran kararlı yürüyüşünüz, bugün parti için demokrasinin toyu olan kongrenizle devam ediyor.
Millet iradesinin mutlaklığına inanan insanlar olarak, parti içi demokrasi konusunda da aynı inanç ve kararlılığa sahibiz.
Bu nedenle, her birinizin irade ve tercihini saygıyla selamlıyorum.
Değerli yol arkadaşlarım, Ülkemizin içine düşürüldüğü tüm zorluklarla mücadele azmiyle çıktığımız bu yolda artık Türk demokrasisinin anahtarıyız.
Bizler bu anahtarı yolları kilitlemek için değil, açmak için kullanacağız.
İlke ve değerlerimiz ışığında Türk siyasetine katkı dolayısıyla milletimize hizmet etmek gibi bir amacımız var. Kendimizi değil, milletimizi düşünüyoruz.
Şahsi hesapların değil, ülke ve millet menfaatlerinin hesabındayız.
Bu yolda, varlığınız başlı başına çok kıymetli.
Mücadeleniz, azminiz, dar günlerdeki milletimiz için umut ışığıdır.
Hep söylediğim gibi, Türkiye’de herkesin kendisine şu soruyu sorması lazım: ‘İYİ Parti olmasaydı ne olurdu’ ‘Ben bilirim, ben yaparım, ben karar veririm’ nobranlığı bugün telaş içindeyse türlü hesaplarla ayakta kalma çabasındaysa, bunda her zaman birinizin katkısı var.
Kendinizle gurur duyun çünkü ben sizlerle gurur duyuyorum.
Önümüzde çetin bir yol var. İmkansız görülen onca işi başardık ve emin olun ki cumhuriyetin kurucu iradesinin vasiyeti gereği bundan sonra daha büyük işler başaracağız.
İlk günden bu yana söylediklerimize gülüp geçenler her geçen gün ne kadar ciddi olduğumuzu anlayacaklar. Ciddiyiz, çünkü ciddi işler bizleri bekliyor.
Ülkemizi bu sarmaldan, milletimizi bu sıkıntıdan kurtaracağımız iyi ve cesur iktidar yakındır. Kongreniz, bu kutlu yürüyüşün en önemli merhalelerinden biridir, kıymetlidir ve kutludur.
Her birinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Kongrenizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

 


ÖNCEKİ Bildirici : Ekranlar muhalife yasak katile serbest SONRAKİ Bilal Erdoğan, harf inkılabını hedef aldı