• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

İYİ Parti'de gerilim tırmanıyor

İYİ Parti'de gerilim tırmanıyor

08 Kasım 2020 13:18

İYİ Parti’de 2. Olağan Kurultay’daki ‘Oy verilmeyecekler’ listesine tepkili yaklaşan ve ‘muhalif’ olan milletvekilleri arasında da gerilim arttı.


Muhalifler arasında yaşanan kriz, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın partisinin İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖ’cü olmakla suçlamasıyla başladı. Kavuncu ile ilgili iddianın ardından muhalif saftaki bazı vekiller ise, Özdağ’ı eleştirdi. Bazı vekiller de daha önce ‘protesto’ ettikleri TBMM grup toplantısına katılmaya başladı ve destek tweet’leri silindi. Öte yandan, Müşterek Disiplin Kurulu’nun savunmasını istediği Özdağ’ın yarın açıklama yapması bekleniyor.

Parti kulislerine yansıyan bilgiye göre, muhalif milletvekilleri “Parti içi demokrasi talebiyle çıktığımız yolda verdiğimiz haklı mücadelemize gölge düşürdü” sözleriyle çok sert eleştirdikleri Özdağ’ın, liste krizini çok farklı bir duruma getirdiğini ifade etmekteler. İddiaların ardından birkaç isim protesto ettiği grup toplantılarına katılırken, dün de Adana milletvekili İsmail Koncuk, savunmasının istenmesinin ardından Özdağ’a destek mesajını hemen sildi.


ümit özdağ, iyi parti
ÖNCEKİ Şuşa işgalden kurtuldu! SONRAKİ Bakanlık uyardı : Efsane Cuma indirimlerine dikkat