• USD  32,38
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.107,04
  • ALTIN  2.325,98
SON DAKİKA

İYİ Parti’den CHP’li belediyelerdeki akraba kıyağına sert tepki

İYİ Parti’den CHP’li belediyelerdeki akraba kıyağına sert tepki

01 Ağustos 2019 08:46

31 Mart sonuçlarının eş-dost- akraba atamaları, israf ve saltanat zihniyetinin değişmesi mesajı verdiğine dikkat çeken İsmail Ok, “31 Mart’ta halkımız AK Partili belediyelere nasıl cevap verdiyse aynı cevabı bunlara da verir” dedi.


(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)   

İyi Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi İsmail Ok, 31 Mart yerel seçimlerinin henüz mührü kurumadan CHP’li bazı belediyelerin hızlı bir biçimde oğlunu, damadını, kimisinin de kendisini müdür olarak atamasının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, bunu utanç verici bulduğunu söyledi.

31 Mart sonuçlarının eş-dost- akraba atamaları, israf ve saltanat zihniyetinin değişmesi mesajı verdiğine dikkat çeken Ok, “31 Mart’ta halkımız AK Partili belediyelere nasıl cevap verdiyse aynı cevabı bunlara da verir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerdeki bu durum için topluma verdiği mesajların kamuoyu ve ittifak ortağı olarak kendileri tarafından da yakından  takip ettiklerini belirten Ok, “Sonuçta CHP ile işbirliği yaptık. Millet bu tip insanlardan bıktı usandı. Bir tarafta işsizlik, yoksulluk öbür taraftan ballı kaymaklı maaşlarla birinci derecede yakınlarını tıpkı AK Parti belediyelerin  şu anda yaptığı gibi CHP’li belediyerin yapması da kabul edilebilir bir şey değil, utanç verici” diye konuştu.

İyi Partili İsmail Ok, ‘Türkiye Gündemi’ne ittifak ortağı CHP’li bazı belediyeler ile AKP’li belediyelerde yapılan birinci derece akraba atamalarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“31 Mart yerel seçim sonuçları halkımızın zihniyetin değişmesini istediğini gösterdi”

Burada en önemli mesaj CHP’li belediye başkanlarının bir kısmının AK Parti hükümetlerinin gittiği yoldan gidiyor olması. Bu devam ederse, vatandaşların moral değerlerini yerle bir eder bu da toplumun geleceğine dönük ümitleri adına son derece tehlikeli bir sürecin başlamasına neden olabilir. Çünkü eş, dost akraba ve saltanat, israfın yolsuzluğun biteceği ümidiyle 31 Mart yerel seçim sonuçları halkımızın zihniyetin değişmesini istediğini gösterdi. 31 Mart’ın verdiği mesajlardan birisi ben yaptım oldu zihniyetinin tarihe gömülmesi. Ne yaparsak yapalım bu bize haktır, yolsuzluk, israf, saltanat, haktır anlayışına son vermesidir.

“Bu zihniyete karşı teröre, yolsuzluklara yapılan topyekun mücadelenin aynısı yapılmalı”

CHP’li bazı belediyelerin daha mühürler kurumadı hemen hızlı biçimde oğlunu, damadını, kimisinin de kendisini müdür olarak ataması gerçekten Türk milletinin hiç hak etmediği bir durum. Bu da Türk milletinin geleceği adına siyasete güven ve moral değerler adına bunların yıkılması anlamına gelir ki bu son derece üzücü. Bunu, kim yaparsa AKP’li, CHP’li kim yaparsa hatta kan bağımın olduğu biri de yapsa karşı çıkarım. Ben de belediye başkanlığı yaptım, böyle bir şeyi düşünemiyorum.

Oğlumu ya da kendimi belediyeye bağlı bir şirkete müdür atamasının yapılmasını düşünemiyorum, damadı özel kalem müdürü yapmak çıldırtıcı bir şey bu. Bu zihniyete yazıklar olsun. Buna topyekun, teröre, yolsuzluklara karşı nasıl karşı millet mücadele ediyorsa taviz verilmeden bununla da öyle olmalı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları hakkında gereği yapılacağına ilişkin sözlerinin arkasında durmasını tüm kamuoyu bekliyor.

“31 Mart’ta halkımız AK Partili belediyelere nasıl cevap verdiyse aynı cevabı bunlara da verir”

Muhalefette olan herkes hatta iktidar içinde az sayıda olsa bu işlerden rahatsızlık duyarken aynısını yapmakla onlardan daha aşağı bir duruma düşmüş oluyorsunuz. Bunu kişiselleştirmek istemiyorum ilke bazında konuşuyorum ama bu ahlaki değerlerin yozlaşmanın toplumda üst düzeylere çıktığın gösteriyor. Halkımız bunu hak etmiyor ve bunun için oy vermiyor. 31 Mart’ta halkımız AK Partili belediyelere nasıl cevap verdiyse aynı cevabı bunlara da verir. Aslında olan millete, kamu kaynaklarına oluyor.

“CHP ile işbirliği yaptık”

Kim yaparsa şiddetle, nefretle kınıyorum bun partilisi yok. Kılıçdaroğlu’nun topluma verdiği mesajların arkasında durması çok önemli, kamuoyu yakından takip ediyor, biz de takip ediyoruz sonuçta CHP ile işbirliği yaptık. Millet bu tip insanlardan bıktı usandı. Bir tarafta işsizlik, yoksulluk öbür taraftan ballı kaymaklı maaşlarla birinci derecede yakınlarını tıpkı  AK Parti belediyelerin şu anda yaptığı gibi  CHP’li belediyelerin yapması da kabul edilebilir bir şey değil, utanç verici.

(Hülya Karabağlı - Turkiyegundemi.com Özel Haber)   


chp, haber, siyaset, politika, ismail ok, iyi parti
ÖNCEKİ HDP’li Beştaş’tan Adalet Bakanı Gül’e Grup Yorum soruları SONRAKİ # Milletvekili danışmanı iş isteyen vatandaşa silah çekti