• USD  32,31
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.006,49
  • ALTIN  2.279,76
SON DAKİKA

İYİ Parti'den flaş kayyum açıklaması

İYİ Parti'den flaş kayyum açıklaması

21 Ağustos 2019 14:17

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarını görevden uzaklaştırması ve yerlerine kayyum ataması değerlendirildi.



"Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiş olmak, seçilenlere suç işlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile, devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır.
Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir.
İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır.
23 Haziran Seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak kullanma teşebbüsü, bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır. Öcalan kardeşleri son seçimde meşru bir aktör olarak kullanma teşebbüsü, 1984’ten beri PKK ile yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluşturulan en büyük zafiyet ve kırılmadır."


pkk, açıklama, kayyum, öcalan, iyi parti, cumhur
ÖNCEKİ Prof. Haluk Eyidoğan: İstanbul’da deprem yer hareketi şiddeti bazı ilçelerde çok arttı SONRAKİ CHP'den Flaş Kurultay açıklaması