• USD  32,33
  • EURO  35,08
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,55
SON DAKİKA

İYİ Parti'den MHP’li oranı’na tırpan mesajı

İYİ Parti'den MHP’li oranı’na tırpan mesajı

22 Şubat 2018 10:49

Eski bakan ve milletvekilleri ile bir istişare toplantısı yapan Akşener, ‘İyi Parti’de MHP’li oranı çok yüksek’ eleştirilerine karşı nisanda yapılacak kurultayı işaret etti.


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, geçmişte merkez ve merkez sağ partilerde siyaset yapan milletvekili ve bakanlardan “İYİ Parti’nin MHP’lilerin kurduğu parti” görüntüsü verdiği eleştirisi geldi. Akşener ise 1 Nisan’da yapılacak parti kurultayını adres göstererek, eleştiri ve öneriler doğrultusunda, partide dengenin sağlanacağı mesajı verdi.

Akşener, önceki gün Çukurambar’daki Point Otel’de, geçmiş dönemlerde ANAP, DSP, MHP, DYP ve AKP’de siyaset yapmış, aralarında bürokrat, milletvekili ve bakanlarında bulunduğu 300 kişiyle birlikte “İstişare Yemeği”nde buluştu. Akşener, yemeğin amacının “yıllarca siyasetin içinde bulunmuş isimlerle İYİ Parti’nin bundan sonraki yol haritasını belirlemek için fikir alışverişinde bulunmak” olduğunu dile getirdi. Daha sonra basına kapatılan yemekte, Akşener katılanların eleştiri ve önerilerini aldı. Edinilen bilgiye göre eski bakan ve milletvekilleri, İYİ Parti’nin daha merkezde yer alması gerektiğini belirterek, şu andaki yönetimin MHP ağırlıklı isimlerden oluşması nedeniyle “MHP’lilerin kurduğu” parti algısından kurtulamadığını anlattılar. Akşener’in ise yemeğe katılanların yoğunlukta olan bu eleştirisi karşısında, “partideki MHP’li sayısının 1 Nisan’da, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultayda düşürüleceğini ve dengenin sağlanacağı” mesajı verdiği öğrenildi.

Söz alan bazı siyasetçiler “partinin yeteri kadar kamuoyunda tartışılmadığını” belirtirken, kamuoyu tanıtımına önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun için de partinin “projeler üretmesi ve Türkiye’nin geleceğine yönelik projeleri daha fazla dillendirmesi gerektiğine” dikkat çekildi. Akşener’e, “DYP’nin 1980’li yıllardan sonra hazırlanan ‘Konuşan Türkiye’ kitabı da örnek verilerek, “Halkın ilgisini çekecek reformist atılımlara ihtiyaç var” görüşü iletildi.


meral akşener, mhp, ankara, kongre, iyi parti
ÖNCEKİ Volkan Konak'a silahlı saldırı girişimi SONRAKİ Babasının öz dayısı olduğunu öğrendi şoka girdi