• USD  32,49
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.433,41
SON DAKİKA

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: EYT’liye yok, özel hastaneye kaynak var

İYİ Parti'li Lütfü Türkkan: EYT’liye yok, özel hastaneye kaynak var

09 Aralık 2019 22:51

2020 Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan İYİ Parti'li Lütfü Türkkan, "EYT'liye yok, 3600 ek gösterge bekleyen memura yok, atama bekleyen öğretmenlere yok; ama tabelasında 'Sağlık Bakanlığı' yazan aslında birer özel hastane olan şehir hastanelerine kaynak var" ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, yürütmenin 2020 bütçesini rakamlar üzerinden eleştirdi. Milletin bunu hak etmediğini kaydeden Türkkan, “Yıllardır dindar ve muhafazakâr toplumdan bahsedip durdunuz.

Peki, asgari ücreti belirlerken neden Diyanet’in açıkladığı fitre rakamına göre hesap yapmıyorsunuz? Ya işinize gelmiyor, ya da matematiğiniz zayıf. EYT’liye yok, 3600 ek gösterge bekleyen memura yok, atama bekleyen öğretmenlere yok; ama tabelasında ‘Sağlık Bakanlığı’ yazan aslında birer özel hastane olan şehir hastanelerine kaynak var.

Tüm bu rakamlar bir şeyi gösteriyor, ne Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin ne de ekonomi yönetiminin bir karşılığı kalmıştır.

İYİ Parti, Türk devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak devlet yönetmeye namzet bir siyasi partidir. Biz iyileştirilmiş parlamenter sistemi, hukukun üstünlüğünü, erkler arası denge ve denetim mekanizmasını hâkim kılacağız” dedi.


, lütfü türkkan, iyi parti
ÖNCEKİ Görevden alınan HDP'li belediye başkanları tutuklandı SONRAKİ Metropoll'den bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz anketi