• USD  32,52
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.711,10
  • ALTIN  2.421,27
SON DAKİKA

İyi Parti'yi MHP’nin benzeri olarak tutmak istiyor

İyi Parti'yi MHP’nin benzeri olarak tutmak istiyor

18 Ağustos 2019 12:10

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fuat Geçen, partinin gerçekleştirdiği 4. Olağanüstü Kurultay öncesinde partiyi dönüş çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin amacının İyi Parti’yi MHP’nin benzeri olarak tutmak ve onun büyümesini engellemek olduğunu söyledi.


TürkiyeGündemi özel haber / Hülya Karabağlı / Ankara

AKP’de milletvekili sırasında seçim bölgesi Hatay’da eş dost ve yakınlarına sağlanan ve  ‘ali dibo’ denilen işlerin üzerine gittiği için partisinden ihraç edilen Fuat Geçen, son bir yıldır İyi Parti'de Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olarak görev yapıyor.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Fuat Geçen, Bahçeli’nin daha da kurumsallaşma yolunda olan İyi Parti’ye demokrasi talebi olan içindeki unsurların yöneleceğinden endişe ettiğini belirterek “Bir partinin kuruluş felsefesi parti içi demokrasi sıkıntısı yaşandığı için geldi arkadaşlar. MHP’de tek adamlık bitti mi ki oradan ayrılan arkadaşlar geri gidecek” diye konuştu.

İYİ Parti’nin son kurultayında çarşaf listenin tüm ezberleri bozduğunu, ‘Sağ kültürde çarşaf liste olmaz” diye anlatan Fuat Geçen, Genel Başkan Meral Akşener’i çarşaf liste ve parti içi demokrasi konusunda sürdürülebilir bir kararlılık içinde gördüğünü söyledi. Geçen, ‘Türkiye Gündemi’nin MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, İyi Partili isimlere dönün çağrısını da içeren sorularını şöyle yanıtladı:

“Bahçeli, İyi Parti’den devşirmeden çok…”

Sayın Bahçeli, İyi Parti’den bir devşirmeden çok MHP’den ya da ülkücü camiadan gelenlerden çok bazı aktörlerin yeniden partiye dönmelerini sağlamaktan çok İyi Parti'yi MHP’nin benzeri olarak tutmak ve onun büyümesini engellemek istiyor. Zaman zaman bu tür yaptığı çağrılarla, buradan gidenleri kadroda tutmazsanız bunlar bana gelir gibi bir algı oluşturarak İyi Parti MHP’den gelenlerle yönetilen ve MHP ile talebi olan bir konumda tutmak istiyor.

“Demokrasi talebi olan içindeki unsurların İyi Parti’ye yöneleceğinden endişe ediyor”

Partinin genişlemesini engellemek istiyor başka siyasi alanlara genişleyerek aktörleriyle, söylemleriyle olması konusunun ilerleyen zamanda İyi Partinin daha kurumsallaşacağını ve demokrasi talebi olan içindeki unsurların İyi Parti'ye yöneleceğinden endişe ediyor. Parti içi demokrasi sıkıntısı yaşandığı için geldi arkadaşlar. MHP’de tek adamlık bitti mi ki oradan ayrılan arkadaşlar geri gidecek. O da bunu  aslında çok zayıf ya da imkansız olduğunu görüyor.

Buradan bir parti çıkıp kendine yakın ya da kendi kadar oy almış parti içi demokrasiye işletiyor, çarşaf liste çıkarıyor hepsi ezber bozan şeyler. Sağ kültürde çarşaf liste olmaz.  CHP’de buna alışığız, parti meclisinde bu kıyasıya mücadeleyi görürüz ama sağ kültürde çarşaf liste hele hele anahtarsız bir çarşaf liste hiç olmadı. Genel başkanlar blok listeyi yaparlar ve orada bir tane liste görür ona oy verirler.

İnsanız, değerimiz ve esamemizin okunmasını isteriz açıkçası. Siyasi aktörseniz  bir ağırlığınız olmalı, yaptığınız işin bir karşılığı olmalı.  

“AKP’nin yaptığı hülle gibi değil. Yaparmış gibi yapma değil”

(Lidere dayalı siyaset bitmiş görünüyor ne derseniz sorusuna)Bitmeli de bu çağda bitmeli. Milletvekilleri de parti huzurunda yapılan konulan sandıklarda ön seçimle belirlenmeli. Belki burada batı standartların bir miktar var ama lidere çok sembolik üç- beş kişiyi görmek ister o nedenle 3’lük 5’lik kota konulabilir. Ama diğerleri yarışacak, delegenin ayağına gidecek ve hakimden sırasına alıp gelecek. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP)  yaptığı hülle gibi değil orada sandığı açtırmadan genel merkeze getirecek sonra temayülü yokladım şu çıktı diyecek böyle değil. Yaparmış gibi yapma değil.

Hakim huzurunda seçime girecek bunu çok arzu ediyoruz. Ben sayın genel başkanın bu konuda çok  kararlı ve ısrarlı olduğunu gördüm. Yani sonucu ne olursa olsun bu çarşaf liste ve parti içi demokrasi konusunda sürdürülebilir bir kararlılığı olduğunu gördüm. Zamanda bunu gösterecek.

Açıkçası yeni bir renk getirdik siyasete dengeler üzerinde etkili oldu İyi Parti bundan sonraki süreç içerisinde eğer ülkenin parlamenter rejime evrilmesi konusunda duruşumuzun bir katkısı olursa açıkçası partinin kuruluş maksadı da ülke hayrına ortaya çıkacak.


devlet bahçeli, iyi parti, hülya karabağlı, Fuat Geçen, türkiyegündemi
ÖNCEKİ Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen muhtar tutuklandı SONRAKİ Fatih Altaylı'dan İmamoğlu'na: Yapmayın başkan