• USD  32,52
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.782,16
  • ALTIN  2.433,04
SON DAKİKA

Kadınlar, Kaz Dağları'ndaki altın madeni kazısına Las Tesis eylemiyle tepki gösterdi

Kadınlar, Kaz Dağları'ndaki altın madeni kazısına Las Tesis eylemiyle tepki gösterdi

18 Aralık 2019 11:48

Dünya çapında yayılan, kadına yönelik şiddete tepki amaçlı Las Tesis eylemi İstanbul ve İzmir'in ardından Kaz Dağları'nda da yapıldı.


Şili'deki kadınların başlattığı ve dünya çapında yayılan Las Tesis danslı protestosu Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı. İstanbul ve İzmir'deki protestolardan sonra kadınlar, Kaz Dağları'nda da eylemi gerçekleştirdi.

KAZ DAĞLARI'NDA PROTESTO

Kadınlar, Las Tesis eylemini Kaz Dağları'nda altın arama çalışmaları yapmak isteyen maden şirketi Alamos Gold'un maden sahası önünde yaptı.

KADIN VEKİLLERDEN LAS TESİS

Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Milletvekili Sera Kadıgil tarafından başlatılan protestoya HDP'li kadın vekiller de eşlik etti.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis, Şili'de ortaya çıkan danslı bir protestodur. Las Tesis olarak anılan bu danslı protesto, tüm dünyadaki kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştiriliyor. Şili'de ortaya çıkan bu dans, farklı ülkelerde de gerçekleştiriliyor.


chp, kadın, eylem, Şili, Kaz Dağları, Las Tesis
ÖNCEKİ Uçurtmayı Vurmasınlar filminin usta yönetmeni Tunç Başaran hayatını kaybetti SONRAKİ Çalışanlar fazla vakit geçirmesin diye 5 dakikadan fazla oturulamayacak tuvalet tasarladı