• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,52
SON DAKİKA

Kafe ve lokantalar için tarih belli oldu

  Kafe ve lokantalar için tarih belli oldu

05 Mayıs 2020 10:43

Lokanta ve kafelerin 11 Mayıs itibariyle kademeli olarak açılması beklenirken, gözlerin Bilim Kurulu'ndan çıkacak kararda olduğu belirtildi. İşletme sahiplerinin ise hazırlığa başladığı öğrenildi.


Dünyayı kasıp kavuran korona virüs, Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Öte yandan Türkiye'de ölü sayısı günden güne azalırken, gevşeme hamlelerinin de yavaş yavaş geleceği üzerinde duruluyor.

Berber ve kuaförlerin açılış tarihinin ardından gözler bu kez de lokanta ve kafeteryalara çevrildi. 

LOKANTA VE KAFELERİN AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Lokanta ve kafetaryaların açılacağı tarih için de öngörülen tarihin 11 Mayıs olduğu iddia edildi.


Öyle ki AVM'lerin de 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmaya başlanacağı belirtiliyor. 

Korona virüs tedbirleri genelgesi kapsamında; ülke genelinde yaklaşık 149 bin 382 iş yeri geçici süreliğine kapatılmıştı.

İŞLETMELER HAZIRLIĞA BAŞLADI

Hürriyet'te yer alan habere göre, İstanbul Lokantacılar Odası Başkanı Sayit Karabağlı "İlk olarak restoranların kapasitelerinin yarı yarıya düşürülmesi gerekiyor. Masalarda çapraz oturma düzeni zorunlu olmalı. Esnaf lokantalarında camekan arkasında sergilenen yemeklerin üzeri şeffaf kapaklarla kapatılmalı. Ayrıca yemeklerin sergilendiği camekanlar daha korunaklı hale getirilmeli. Garson sayısı düşürülerek müşteri self servise de yönlendirilebilir. Böylece masalar arasında gelip giden garson olmayacağı için temasta sıfıra yakın olacaktır." dedi.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer ise "Tüm çalışanlar restoranlarda koronavirüs önlemleri konusunda eğitim almalı. Restoranda müşterilerinde ulaşabileceği alanlarda antiseptik bulundurulmalı. Müşterilerin sosyal mesafeyi koruması için önlemler alınmalı." uyarısında bulundu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl de "TÜRES olarak yeni dönem için bir belgelendirme çalışması yapıyoruz." ifadelerini kullandı. Bingöl, şöyle konuştu: 


"Bu çalışma için ilgili bakanlıklar ve yetkililer ile temas halindeyiz. Nasıl araç muayenesi yapılıyorsa restoran muayenesi de yapılmasını istiyoruz. Yeni standartlar oluşturmak için çalışıyoruz. Bu işi kişisel önlemlere bırakamayız. Yaptığımız çalışmaya göre örneğin yeni dönemde masa aralığının en az 2.5 metre olmasını istiyoruz.

Eskisi gibi açık büfeler olmamalı. Açık büfede de standartlar olmalı. Açık büfeden herkesin tuttuğu kaşık ya da maşalarla alım yapılmamalı. Tek kullanımlık ürünler ön plana çıkmalı. Açık büfeye konan ürünler temasa açık olmamalı. Yemeklerin korunması sağlanmalı."


lokanta, kafe, ürün, açık büfge, temas
ÖNCEKİ Türk futbolunun karar günü! SONRAKİ İki ilin valisi:Boşuna gelmeyin,almayacağız