• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Karamollaoğlu'ndan İdlib uyarısı! Sadece şehit vermekle kalırız

Karamollaoğlu'ndan İdlib uyarısı! Sadece şehit vermekle kalırız

04 Mart 2020 16:17

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Suriye problemi, sahada kazanılacak bir problem değil. Amerika da Rusya da bu savaşa müdahil olabilir. Biz, sadece şehit vermekle kalırız." dedi.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin olarak, "Suriye problemi, sahada kazanılacak bir problem değil. Amerika da Rusya da bu savaşa müdahil olabilir, birbirleri ile çatışmadan. Biz sadece kullanılmış oluruz, şehit vermekle kalırız. Şehit üzerinden kendi kendimizle çekişiriz." dedi. Karamollaoğlu, iktidarın, muhalefeti bilgilendirmek amacıyla Meclis'te kapalı toplantı düzenlemesini önemli bulduğunu belirtti. 

Şehit haberlerinin artmasının kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Karamollaoğlu, "Bu saldırıda ve akabinde yaşanan çatışmalarda şehit düşen bütün askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kandil gecesi aldığımız, yüreklerimizi param parça eden haberin artık son olmasını diliyor, bölgede akan kanın dinmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı. 

ŞEHİTLER TEPESİ SİYASİ MALZEME OLARAK KULLANILIYOR

"Şehitler tepesi" polemiğine değinen Saadet lideri Karamollaoğlu, "Şehitlik yüce bir makam. Şehit olan insan Cenab-ı Hak indinde en büyük mevkiye mazhar olur ama son zamanlarda gündemimize şehitlik bu itibarı dile getirmek için değil siyasi bir malzeme olarak kullanılıyor. Bu maksatla gündem getiriliyor. Şehitlik üzerinden siyasi prim yapmak kimseye fayda vermez. Şehitlik kutsaldır ama birisi şehit oldu mu biz şenlik yapmayız. Şimdi şehitler tepesi diye bir polemik sık sık gündeme getiriliyor, biz askerlerimizi inşallah şehit olsunlar diye mi göndeririz yoksa gazi olsun diye mi? Elbette biz askerimizin sağ salim dönmesini isteriz." dedi. 

FARKLI DÜŞÜNENLERİ HAİN İLAN ETMEYE HAKKIMIZ YOK

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu aktaran Karamollaoğlu, "Bize karşı oynanan oyunlara karşı ancak birlik ve beraberlik içinde direnebiliriz. Bu ülke içinde insanları farklı düşündükleri için hain ilan etmeye hiçbirimizin hakkı yoktur. Bu ülke hepimizin." açıklamasını yaptı.

DİYALOG İLE ÇÖZEMEYECEĞİMİZ MESELEMİZ YOKTUR

Erbakan'ın Suriye’den sonra hedef Türkiye’dir sözünde bir hususu daha vurguladığını söyleyen Karamaollaoğlu, "O husus Siyonizm’in Türkiye ile İran’ı savaştırmak, karşı karşıya getirmek istemesidir. Biz yarım asırdır coğrafyamızda kirli emelleri bulunan mihrakların bu planlarına dikkat çekiyoruz. Şairin dediği gibi biz bağıracağız, birileri hiç, duymayacak, hep aynı hikaye, duyanlara selam olsun. Özellikle vurgulamak istiyorum; bizim bu coğrafyada akl-ı selim ve diyalog ile çözemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yok. Yeter ki bir araya gelelim, sorunlarımızı aynı masa etrafında konuşabilelim." diye konuştu. 

SURİYE  SAHADA KAZANILACAK BİR PROBLEM DEĞİL

"Suriye problemi, sahada kazanılacak bir problem değil. Amerika da Rusya da bu savaşa müdahil olabilir. Biz, sadece şehit vermekle kalırız. Şehitler üzerinden birbirimizle çekişiriz." diyen Karamollaoğlu, sorunları çözmek için Türkiye'nin bölge ülkeleriyle bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.


suriye, mülteci, şehit, idlib, temel karamollaoğlu, erbakan
ÖNCEKİ Koronavirüs İtalya’yı esir aldı! Tüm okullar 1 ay boyunca tatil SONRAKİ DSÖ'den banka kartı uyarısı: Temassız kullanın