• USD  32,50
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.801,45
  • ALTIN  2.430,67
SON DAKİKA

Katar krizinde sürpriz arabuluculuk hamlesi

Katar krizinde sürpriz arabuluculuk hamlesi

12 Haziran 2017 11:00

4 Körfez ülkesinin 23 Mayıs'ta Katar’a yaptırım kararı almasıyla başlayan krizde, abluka uygulayan ülkelerin sayısı katlanırken, bir yanda gerilimi artıran gelişmeler yaşanıyor.


Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el Halid el Sabah, dün bir açıklamada bulunarak çözüm çabalarının devam ettiğini vurguladı. El Sabah, Katar’ın diğer Körfez ülkelerine mesajını paylaşırken “Kuveyt, Katar’daki kardeşlerinin Köfez’deki diğer kardeş ülkelerin kaygılarını dinlemeye istikrar ve güvenliğe katkıda bulunmaya hazır olduğunu teyit ediyor” dedi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre El Sabah, iyi niyetle çabalarını sürdürüp krizin nedenlerinin köküne inerek kardeşler arasındaki ihtilafa


çözüm üretme çabalarını terk etmeyeceğini belirterek “Anlaşmazlıkların Körfez çerçevesinde çözülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyoruz” ifadesini kullandı.

KARŞILIKLI YUMUŞAMA

Öte yandan yaptırımların hafifletilmesine yönelik bazı çift taraflı adımlar da atıldı. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, aynı ailedeki Katar ve Suudi Arabistan vatandaşlarının insani durumlarının göz önünde bulundurulması ve ihtiyaç durumunda bu ailelere yardım sağlanması emrini verdi. Kral Selman’ın bu talimatının ardından Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri de benzeri tedbirlerin alınması için harekete geçtiklerini duyurdu. Buna karşılık Katar da kendisine yaptırım kararı alarak vatadaşlarını sınırdışı etme kararı veren

Körfez ülkelerinin vatandaşlarının sınırdışı edilmeyeceklerini ve ülkede kalmaya devam edebileceklerini açıkladı.

ERDOĞAN RAMAZAN AYININ SONUNA KADAR SÜRE VERDİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed el Halife'nin Huber Köşkü'ndeki Katar krizinin ele alındığı görüşmesinin ardından krize ilişkin kritik bir gelişme yaşandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Katar krizinin çözümü için barışçıl çabalarını sürdüreceğini söyledi.


ramazan, erdoğan, katar, bahreyn, kuveyt, arabuluculuk
ÖNCEKİ İstanbulluların 2,5 aylık çilesi başladı SONRAKİ Murat Yıldırım hastaneye kaldırıldı