• USD  32,60
  • EURO  34,73
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.495,00
SON DAKİKA

Katil de saldırıyı kaydetti!

Katil de saldırıyı kaydetti!

26 Ağustos 2015 21:42

ABD'de yerel bir televizyonun muhabiri ve kameramanı canlı yayında silahlı saldırıda öldürüldü. Cinayet anının ölen kameramanın yanı sıra saldırgan tarafından da kaydedildiği ortaya çıktı.


Haberin Videosu İçin Tıklayın

ABD'li CBS televizyonunun Virginia eyaletindeki Moneta kentinde birlikte çalıştığı yerel kanallardan birinin canlı yayını sırasında iki gazeteciye yönelik silahlı saldırıda, katilin de saldırı anını kaydettiği ve sosyal medyada bu görüntüyü yayınlandığı ortaya çıktı. WDBJ isimli kanaldaki canlı yayın sırasında vurulan 27 yaşındaki kameraman Adam Ward ve muhabir arkadaşı 24 yaşındaki Alison Parker saldırı neticesinde hayatını kaybetti.

Vester Lee Flanagan isimli saldırganın görüntüde gayet rahat hareket ettiği ve ateş etmeden önce muhabir ve kameramana silahı ile yaklaştığı, geri çekildikten sonra yeniden yaklaşıp ateş ettiği görünüyor.

Flanagan, kameraman Adam Ward ve Alison Parker'ın görev yaptığı televizyonunun eski bir çalışanı. Saldırıdan saatler sonra polis tarafından kovalanırken intihar etmeye çalıştı. Kendi vuran saldırgan ağır yaralı.

Kameraman tarafından kaydedilen görüntüde ise silah sesinin ardından muhabir Parker’ın kaçtığı görülürken, kameraman da elindeki kamerayla yere düşüyor. Olayın hemen ardından canlı bağlantıyı kesen kanalın spikeri de şaşkınlığını gizleyemeyerek, ne olduğunu anladıklarında seyircilerle paylaşacaklarını söyledi.

Kanal yöneticisi Jeffrey Marks “Amaç neydi bilmiyoruz. Şüpheliyi ya da katili de bilmiyoruz” dedi ve saldırganın hâlen yakalanamadığını söyledi.

Canlı yayındaki röportajın konuğu Vicky Garner'ın da saldırıda sırtından vurulduğu ve hastanede tedavi edildiği aktarıldı.

WDBJ kanalı, olay yerinde iki şerif yardımcısının hazır bulunduğunu söyledi. Kanalın Twitter hesabından yapılan açıklamada, iki gazetecinin öldürüldüğü doğrulanırken, saldırının nedenine dair halen bir bilgileri olmadığı eklendi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.


canlı yayın, katil, abd, gazeteci, öldürüldü, kameraya, kaydetti
ÖNCEKİ Ertuğrul Sağlam futbol tarihine geçti! SONRAKİ Soyguncuyu ses tonundan tanıdı