• USD  32,49
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.805,49
  • ALTIN  2.429,69
SON DAKİKA

Katil zanlısının babası AKP’li meclis üyesi çıktı!

Katil zanlısının babası AKP’li meclis üyesi çıktı!

20 Ocak 2020 23:52

Nakşibendi şeyhi Abdülkerim Çevik’in katil zanlısı Yakup Selefçi’nin babasının AKP’li meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Selefçi’nin Çevik’i miras kavgası yüzünden öldürdüğü iddia ediliyor.


Bitlis’te Güroymak Medresesi Başmüderrisi ve Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Abdülkerim Çevik’in katil zanlısı Yakup Selefçi ile ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Selefçi’nin AKP’li Tatvan Belediye Meclis Üyesi Mahzar Selefçi’nin oğlu olduğu öğrenildi. Söz konusu bilgiyi AKP Bitlis İl Başkanı Engin Cüceoğlu da teyit etti.

Güroymak Medresesi’nin Başmüderrisi Şeyh Abdülkerim Çevik dün uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Tarafsız Haber Ajansı’nın haberine göre, Mazhar Şeflekçi ile oğlu Yakup Şeflekçi ve yeğenleri arasında miras konusunda anlaşmazlık çıktığı, söz konusu anlaşmazlığı çözmek üzere Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik’e başvurdukları iddialar arasındaydı. Buna göre Çevik’in Mazhar Şeflekçi ve oğlu Yakup Şeflekçi’yi haksız bulması üzerine Yakup Şeflekçi, Çevik’i başından vurarak öldürdü.

Çevik’e yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan Yakup Şeflekçi, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Akaryakıt istasyonu sahibi Şeflekçi ifadesinde; Çevik’i amcasının oğlunun 150 bin liralık borcu nedeniyle arabuluculuk yaptığı sırada tanıdığını, öldürme nedeninin ise sosyal medya paylaşımları olduğunu ileri sürdü.

Savcılıktaki ifadesinin ardından Yakup Şeflekçi, ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

AKRABA ÇIKTILAR

AKP Bitlis İl Başkanı Engin  Güceoğlu, Abdulkerim Çevik’in katil zanlısının Yakup Şeflekçi’nin AKP’li Tatvan Belediye Meclis Üyesi Mazhar Şeflekçi’nin oğlu olduğunu teyit etti. Güceoğlu verdiği beyanda maddi bir anlaşmazlıktan doğan bir cinayet olduğunu reddederek Yakup Şeflekçi’nin şizofreni hastası olduğunu ve psikolojik tedavi gördüğünü ifade etti. Güceoğlu, cinayet sonrası kentte bir gerginlik beklemediklerini de sözlerine ekledi.


akp, Bitlis, Tatvan Belediye Meclis Üyesi, Yakup Şeflekçi, Şeyh Abdülkerim Çevik
ÖNCEKİ Vatandaşın vergileri dış borca gitti! SONRAKİ Köy okulunda skandal olay! Öğrencilerin vücuduna sıcak soba maşası değdirdi