• USD  32,59
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.662,62
  • ALTIN  2.496,98
SON DAKİKA

Kentsel dönüşümle ilgili flaş karar

Kentsel dönüşümle ilgili flaş karar

10 Kasım 2018 18:20

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hiçbir yerde kentsel dönüşümde gecekondu yapılarının yerine 15-20 katlı bina istemiyoruz, bunun yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz." dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek, yeni Mamak Proje alanıyla yapımı tamamlanan Altıağaç ve Karaağaç Kentsel Dönüşüm Projeleri'ni yerinde inceledi.

GECEKONDU YERİNE YÜKSEK BİNA

Kurum, kentsel dönüşüm de yüksek katlı binalar yapılıp, yapılmayacağına ilişkin gazetecilerin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz tüm Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bir strateji çizdik ve inşallah ay sonuna kadar bu stratejiyi tamamlayıp, yayınlayacağız. Hiçbir yerde biz kentsel dönüşümde gecekondu yapılarının yerine 15-20 katlı bina istemiyoruz, bunun yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim milli kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yansıtan mahalle ölçeğinde, az katlı projeler gerçekleştireceğiz. Bu projeler mimari olarak da bizim kültürümüzü yansıtan projeler olacak. Bunun ilk örneğini yine Ankara'da yeni Mamak bölgesinde gerçekleştiriyor olacağız ve tüm Türkiye'de yapacağımız projeler bundan sonra böyle olacak. Kentsel dönüşümde, 4-5 kat yeni alanlarda, mevcutta eğer bir yapılaşma söz konusuysa buralarda da 7-8 katı geçmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız, bunun dışındaki kentsel dönüşüme de müsaade etmeyeceğiz."


gecekondu, murat kurum, çevre ve şehircilik bakanı, yüksek bina
ÖNCEKİ O uçak ilk kez kullanıldı.. SONRAKİ CHP: Diyanet İşleri Başkanı görevinde kalmamalı