• USD  32,33
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.318,81
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Fesli Kadir Erdoğan'ın akıl hocası

Kılıçdaroğlu: Fesli Kadir Erdoğan'ın akıl hocası

20 Kasım 2018 12:35

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kadir Mısıroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "akıl hocası" olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı'nın ziyaret ettiği bu kişinin "vatan haini" olduğunu söyledi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof Ali Erbaş'ın görevi bırakması gerektiğini belirterek, ziyaret ettiği kişinin "vatan haini" olduğunu söyledi. 

CHP Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"VATAN HAİNİ"

"Mevcut diyanet işleri başkanı inanç ve siyaseti bir araya getiriyor. Bir vatan hainini gitti yerinde ziyaret etti, vatan haini. Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. Gidip Erdoğan'a düşüncelerimi aktarıyorum diyor. Buna vatan hainini hangi gerekçeyle ziyaret ettiniz? İnsani gerekçeyle hangi şehit evini, hangi gazi evini ziyaret ettiniz? Edep sahibiysen, ahlak sahibiysen bayrağına vatanına saygın varsa o koltuktan ayrılacaksın. Nokta!


AKADEMİSYENLERE GÖZALTI

"Eğer adaleti dağıtanlar adaletsizlik yaparlarsa adalet çürümüş olur. Toplumu içten içe çürütür. Bunların hiçbirisinin kaçacak yeri yok, suç işlemediler ki kaçsınlar. Evlerini sabahın köründe basıp, bu kişileri alıp götürmek ne demektir? Sonra da diyecekler ki "Bizim ülkemizde demokrasi var." Osman Kavala 13 aydır tutuklu, tek kişilik hücrede. İddianame yok, suç yok, evleri basıyorlar ki belki delil buluruz diye. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar.

GEZİ'DEN İNTİKAM 

"Gezi olayları bu ülkenin demokrasi sesidir. Gezi'den intikam alamazlar. Gezi'de bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler. Hangi suçu arıyorsunuz siz?

OSMAN KAVALA

"Neden gerekçe bulamıyorsunuz Osman Kavala'ya? Eren Erdem de haksız yere içeride. Avukat Selçuk Kozağaçlı o da haksız yere içeride. Biz adaleti savunuyoruz. Bizim bilmediğimiz suçları varsa adalet çatısı altında yargılanırlar. Suçsuz insanları hapse atıp acaba nerede delil bulacağız diyorsanız burada adalet yoktur. 

GEREKÇE NE?

"Neden gerekçe bulamıyorsunuz Osman Kavala'ya? Eren Erdem de haksız yere içeride. Avukat Selçuk Kozağaçlı o da haksız yere içeride. Biz adaleti savunuyoruz. Bizim bilmediğimiz suçları varsa adalet çatısı altında yargılanırlar. Suçsuz insanları hapse atıp acaba nerede delil bulacağız diyorsanız burada adalet yoktur. Böyle bir ülkede korku egemen olur, insanlar üretemezler, gazeteciler özgürce yazamaz, ülkenin beyinleri yurtdışına gider, yatırımcı yatırım yapmaz. Türkiye bugün sağlıklı üretim yapamayan ülke konumundadır.


ŞEKER FABRİKALARI

"Şeker fabrikalarını özelleştirmeyin dedik, burada binlerce işçi çalışıyor dedik. İşçi çıkarmayacağız dediler, Erzurum'da çıkardılar ilk. Bursa'da, Çorum'da şeker pancarı toplanamıyor. Çiftçi mağdur olduk diyor, neden karşı çıkmadın özelleştirmeye? Senin hakkını sonuna kadar biz savunacağız. Eti biraz daha az yersek sorun çözülür diyor Tarım bakanı. Bu sözün üstüne ne diyelim biz? Saraydan beslenenler milletin hangi tabloyla karşı karşıya olduğunu bilmiyorlar. Sanki millet 24 saat et tüketiyor. Millet gramla et alıyor, o da bulabilirse. Özelleştirme bu memlekete hiçbir yarar getirmedi. İDO'nun tablosuna bakınız. İstanbul'la övünüyorlar, İDO 2011 yılında özelleştirildi. Gerekçesi şuydu: Bu parayla Sarıyer'e, Beykoz'a metro yapılacak dediler. Yapıldı mı? Hayır. 

DENİZ OTOBÜSLERİ

"İstanbul'a yaptıklarıyla övünüyorlar. İstanbul Deniz Otobüsleri 2011 yılında karlı bir yapıydı. Özelleştirildi. Özelleştirilme gerekçesi yatırım yapmaktı. Yapılmadı. İstanbullu şunu sormalı: Bu para nereye gitti? 25 yıldır istanbul'u yönetiyorlar, 20 yıldır İstanbul'un hangi sorununu çözdüler? Her sorunu büyüttüler. İDO'da yüzlerce işçi kapının önüne konacak.

'Fabrikaları satarak yani özelleştirerek hapishane yapan dünyada tek iktidar Türkiye'de. AKP demek enflasyon demektir, işsizlik demektir, hayat pahalılığı demektir. Telekom'u sattılar, bankaları sattılar, Adıyaman'ın tütünü yok ettiler. Noldu?"


chp, kemal kılıçdaroğlu, diyanet işleri başkanı, gezi, vatan haini
ÖNCEKİ Erdoğan'dan AİHM kararına tepki SONRAKİ O öğretmen gözaltına alındı