• USD  32,36
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.315,59
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu Fox'ta açıkladı: O gerekçelerin nerelerde yazıldığını ben çok iyi biliyorum

Kılıçdaroğlu Fox'ta açıkladı: O gerekçelerin nerelerde yazıldığını ben çok iyi biliyorum

16 Mayıs 2019 08:48

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de Çalar Saat programına konuk oldu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili olarak, "O gerekçelerin nerelerde yazıldığını ben çok iyi biliyorum


CHP lideri Kılıçdaroğlu, FOX TV'deki İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu. CHP lideri gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

 
Bu akşam Bakırköy meydanında (Atatürk'ün İstanbul'dan Samsun'a gitmek üzere yola çıktığı tarih) 16 Mayıs öncesi ve sonrası anlatılacak ben de katılacağım. 19 Mayıs'ta da yine etkinliklerimiz olacak. Biz milli günleri coşkuyla kutlamak istiyoruz.

SEÇİM TEKRARINDAKİ PUSULA TARTIŞMASI

Gidiyorsunuz, paravanın arkasında 4 pusula veriliyor sizlere. Muhtar, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı. Aynı zarfa koyuyorsunuz, seçmen aynı seçmen, sandık aynı sandık, kurul aynı kurul. Çıkarıyorsunuz sayımı yapıyorsunuz ve 3'ünde bir şey yok ama 'büyükşehir seçiminde sorun var iptal ediyorum' diyorsunuz. Bunu söylemek için ancak, iradesini, vicdanını satmışsa ancak bu o kararı verebilir.

"YSK'NIN GEREKÇELİ KARARININ NERELERDE YAZILDIĞINI BİLİYORUM"

O gerekçelerin nerelerde yazıldığını ben çok iyi biliyorum. Kim onlara talimat verdiyse aynı talimatı veren kişi ya da gruplar gerekçeyi şöyle yazacaksınız diyecek. Aklını kiralamış olan, vicdanını kiralamış olan kişilerin aldıkları talimat ile yaptıkları bir uygulama.

Bizim rakibimiz artık YSK'dır. YSK milletin iradesine darbe yapmıştır. 16 milyon İstanbulluya ben senin oyunu kabul etmiyorum, talimat verenin arzusu yerine gelinceye kadar sürdüreceğim demiş. Kazanacağız biz. 23 Haziran'da göreceksiniz. Ben İstanbulluların vicdanının rahatsız olduğunu biliyorum, kabul ediyorum.


fox, ysk, kılıçdaroğlu, çalar saat, karar, gerekçe
ÖNCEKİ Venezuela'dan BM'de dikkat çeken teklif! SONRAKİ Behzat Komser'den Mansur Yavaş'a kutlama