• USD  32,51
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.730,78
  • ALTIN  2.432,40
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu giremesin diye Et ve Süt Kurumu'nun kapısı telle bağlandı

Kılıçdaroğlu giremesin diye Et ve Süt Kurumu'nun kapısı telle bağlandı

08 Nisan 2022 10:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu istediği halde reddedildiğini açıkladığı Et ve Süt Kurumu'nun kapısına gitti.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, önceki gün yaptığı paylaşımla bugün saat 10.00'da kurumu ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok!" demişti.

Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu'nun kapısına gitti. Kılıçdaroğlu'nu karşılayan güvenlik görevlisi "randevunuz olmadığı için sizi içeri alamıyorum" dedi. Bu sırada kurumun kapısının telle bağlandığı görüldü.

İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Değerli basın mensupları,

Daha önce TÜİK'e gitmiştim, emeklilerin, asgari ücretlilerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasına neden oluyordu. Buna dikkat çekmek için TÜİK'e gittim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin sesini kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. KPSS'de dereceye giren birçok genç sözlüde torpili olmadığu için elenmişti. Buna da dikkat çekmiştim

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim; burada olmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim, tüm anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. İyi beslenme bir haktır, bunu sağlayacak olan sosyal devlettir. Bütün çocukların yeterli beslenmeleri gerekir.


ÖNCEKİ Erdoğan'ın karşısına aday olarak kim çıkmalı? SONRAKİ Yoksullara Bağışlanan Giysileri İhaleyle Sattılar