• USD  32,37
  • EURO  34,98
  • BORSA  9.087,03
  • ALTIN  2.326,13
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu kağıt bilmiyor eleştirilerine rest çekti

Kılıçdaroğlu kağıt bilmiyor eleştirilerine rest çekti

01 Ekim 2020 13:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kahvehanelerde kağıt oynama yasağının kaldırılmasına ilişkin önerisine gelen eleştirileri yanıtladı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kahvehanelerde kağıt oynama yasağının kaldırılmasına ilişkin önerisine gelen eleştirileri yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, önerisinin maliyeti yükselteceği eleştirileri için, “Sosyal medyada beni eleştirenler her elde kağıt değiştirilir deyince belki öyle yorumlanmış. Her elde değil, her oyunda. Her elde dediğinizde, 4 turda oyun 4 ayrı kağıt açmanız lazım. (Gülerek) Her elde diyenler herhalde kumar oynayanlar, o gelenekten gelenler. Kılıçdaroğlu oyun bilmiyor diyenler çıksın karşıma briç oynayalım” dedi.



Kılıçdaroğlu, Global TV’de önceki akşam önerisinin gerekçelerini açıklarken özetle şunları söyledi:

KAHVECİLER İSTEDİ SÖYLEDİM
“Bu ülkede 700 binin üzerinde kahvehane var. Siz bu insanların dükkanlarını kapattınız. Dediniz ki, ‘Pandemi var, COVID-19 var, kapatacaksınız.’ Tamam, biz itiraz ettik mi? Hayır. Varsa kapatacaksınız. Bir süre geldi, ‘Dükkanı açabilirsiniz.’ Dükkanı kapatırken iktidar dönüp şu soruyu sordu mu, ‘Üç ay kapat ama kira borcun varsa ben ödeyeceğim, çünkü ben sosyal bir devletim, kimsenin aç ve açıkta kalmasını istemem.’ Bunu söyledin mi? Söylemedin. Niye söylemedin? Bütün kahvecilerin sözcüsü olarak dile getirdim.

ÇAĞIR KAHVECİYİ DİNLE
Kahveci bunu istiyor. Siz siyaset yapıyorsanız, toplumun en sahipsiz kesimlerine sahip çıkacaksınız. Kahveciler de sahipsiz, ben sahip çıkıyorum. Bütün garibanların sözcüsü benim. Bununla gurur duyarım.”


kılıçdaroğlu, rest, kahveci, briç
ÖNCEKİ Altın Portakal Corona önlemli yapılıyor SONRAKİ Esra Erol'da Corona paniği...