• USD  32,38
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,50
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Trump arayınca önünü ilikliyordur

Kılıçdaroğlu: Trump arayınca önünü ilikliyordur

22 Aralık 2018 10:23

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcilerine, siyasi gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye – ABD ilişkilerine değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye konusunda işlevini yerine getirdiğini belirtti.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle görüşen Kılıçdaroğlu, “BOP eşbaşkanıydı, BOP’un ikinci ayağı Suriye’nin parçalanmasıydı. Kim yaptı bunu, Erdoğan yaptı. Kimin öncülüğünde yapıldı, Erdoğan’ın öncülüğünde yapıldı. Kim silahları gönderdi, Erdoğan gönderdi. Dolayısıyla Erdoğan’ın fonksiyonu, Irak ve Suriye bağlamında yerine getirildi. ‘Eyy Amerika’ falan diyor ama, eminim Trump telefon ettiğinde ayağa kalkıp önünü ilikliyordur. ‘Buyur emret ne yapalım ne edelim’ diye, rolünü de yapıyor zaten. Ayak üstü merhabalaşınca bile büyük olay oluyor. Bu bizim onurumuzu kırıyor” dedi.

ÖZER-AKAR TARTIŞMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sert yüklendi. Kılıçdaroğlu, Akar’ın “Başıma silah dayandı” sözlerine ilişkin, “Ömer Halisdemir’i bilmesi lazım. Örnek alınacaksa Halisdemir’in örnek alınması lazım. ‘Kafama silah dayadılar, kaç kişi buna hayır der? Gittim teslim oldum.’ Bu tür ifadeleri ben o dönemin Genelkurmay Başkanı’na yakıştıramadım. Siz Cumhuriyeti korumakla, Cumhuriyeti savunmakla görevli birisiniz. Dolayısıyla siz bugün, ‘başıma silah dayandığı için ben bunları önleyemedim’ gibi bir gerekçeye sarılıyorsanız. Bu doğru değil” diye konuştu.

AKAR ARTIK SİYASETÇİ

Kılıçdaroğlu, Suriye’nin kuzeyine yönelik bir harekât öncesinde bu tür eleştirinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine, “Akar artık siyasetçidir. Bir asker değildir. Biz özellikle askerlere yönelik konuşurken son derece dikkatli bir dil kullanıyoruz. CHP geleneğinde zaten genelkurmay başkanları ile ilgili eleştiri yapılacaksa bunu ancak genel başkan yapar. Ama Akar artık ayrılmıştır. Siyasetçi olarak kabul ediyoruz. Erdoğan’ın dilini teleffuz ediyor, görüşlerini parlamentoda yansıtıyor” diye konuştu.

DİKTA YÖNETİMİ VAR

Türkiye’nin son seçim ve halk oylamalarının adil ve serbest olmadığının bilincinde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Açıklıkla ifade etmek gerekirse bir dikta yönetiminin olduğunu biliyoruz. Bunu da sürekli dile getiriyoruz. Türkiye bir sivil darbe süreci yaşıyor. Geçmişte Evren ve arkadaşları ne yaptıysa şimdi Erdoğan aynı şeyi yapıyor. Devletin Hazinesi damada teslim edilmiş vaziyette. Ülke yangın yerine dönmüş, tek uğraştığı kişi benim. Bir hedef gösteriyor. Bir televizyoncu arkadaşımız hedef gösteriliyor. Ama bu geri adım atmamıza yol açmayacak. Tam tersine tüm haksızlıkların, hukuksuzlukların üstüne gitmek zorundayız. Bir adil seçim ortamı olsun ondan sonra seçime gidelim özel arayışı içinde değiliz. Mücadeleyse mücadelesini yapacağız” diye konuştu.


suriye, erdoğan, anket, hulusi akar, kılıçdaroğlu, ab, mansur yavaş, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Asgari ücret ne kadar olacak? SONRAKİ 2019 bütçesi 335 oyla kabul edildi