• USD  32,38
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.094,83
  • ALTIN  2.326,75
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu:Yeter Allahaşkına,ne darbesi

Kılıçdaroğlu:Yeter Allahaşkına,ne darbesi

05 Mayıs 2020 11:47

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarının ardından bir kez daha alevlenen darbe tartışmalarına sert çıkan Kemal Kılıçdaroğlu "Yeter artık ya, ne darbesi" tepkisini gösterdi.


LAFLA OLMAZ"
Darbeye karşı olanlara, demokrasiyi savunanlara açık çağrımdır: Gelin hep birlikte hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındıralım. TBMM'yi vesayetten kurtaralım. Siyasal partiler yasasını değiştirelim. Milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin. Darbeye ve darbecilere karşı olanlar, darbecilerin bize giydirdiği darbe zırhına da karşı çıkmalılar. Darbeye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur."
NE OLMUŞTU?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Saray rejiminin, Saray düzeninin sonu geliyor. O son, Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin sonunu getirecek" sözleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır" sözleri AK Parti tarafından darbe iması olarak kabul edilmiş ve çok sert tepki gösterilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz cumartesi akşamı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Allah'a can, milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu yoldan dönmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler söz konusu imalara cevap olarak yorumlandı.


ak parti, kemal kılıçdaroğlu, özgür özel
ÖNCEKİ Trafikte sopalı saldırıya uğrayan kadınlar isyan etti SONRAKİ Erdoğan'la ilgili olumsuz düşünenlerin oranı yüzde 51.6'ya çıktı