• USD  32,38
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.090,56
  • ALTIN  2.325,55
SON DAKİKA

Kırşehir'de deprem! Ankara'yı da salladı

Kırşehir'de deprem! Ankara'yı da salladı

10 Ocak 2016 20:02

Kırşehir, Kırıkkale ve Ankara'da şiddetli olmak üzere Yozgat, Çorum, Nevşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri'de de hissedilen bu depremin ardından saat 19.57'de yerin 13 kilometre derinliğinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı İlçesi olan, yarım saat içinde peşpeşe meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.0, 3.6 ve 3.5 büyüklüğünde üç depremle sallandı.

AKTİF FAY BULUNMUYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Danışma Kurulu Üyesi Orhan Tatar, merkez üssü Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremin ilginç ve araştırılması gereken bir sarsıntı olduğunu söyledi.

AFAD Danışma Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Çiçekdağı ilçesinin kuzey batısında bir noktada meydana geldiğini belirterek, Çiçekdağı ve civarında deprem üretebilecek tanımlanmış herhangi bir aktif fay bulunmadığına dikkati çekti.

Depremin 3,7 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve sığ olduğunu dile getiren Tatar, bu nedenle çevre illerden dahi hissedildiğini ifade etti.
Sarsıntının orta büyüklükte bir deprem olarak nitelendirilebileceğini aktaran Tatar, şunları kaydetti:
"Orta Anadolu Bölgesi'nde bağımsız küçük bir fay üzerinde meydana gelen bir deprem. Daha güneyde Kaman ilçesi civarında tanımlanmış birtakım aktif faylar var. Kaman'da geçmişte bu büyüklükte ve daha büyüklükte depremler yaşandı. Ancak Çiçekdağı civarında orta büyüklükte bir depremin olması ilginç ve araştırılmaya değer. Bu bölgede MTA'nın diri fay haritasında tanımlanmış herhangi bir diri fay bulunmamakta. Bununla beraber Orta Anadolu Bölgesi’nde zaman zaman kısa uzanıma sahip birtakım faylar üzerinde orta büyüklükte depremler meydana gelmekte. Bu da tümüyle Orta Anadolu Bölgesi'nin iç deformasyonuyla ilgili bir durum. Kabuğun içindeki yersel deformasyondan bahsediyoruz."


ankara, deprem, kırşehir, Fay Hattı
ÖNCEKİ Rus basını: İstanbul'u gözetleyen radar sistemi test edildi SONRAKİ Beyaz: Çocuklar ölüyor deyince beynim durdu..