• USD  32,56
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.429,22
SON DAKİKA

Kızılay'da bir skandal daha: Kurbanlıklar Polonya'da kesilmiş

Kızılay'da bir skandal daha: Kurbanlıklar Polonya'da kesilmiş

18 Şubat 2020 00:18

Kızılay'ın Kurban Bayramı'nda dağıttığı etleri kesim maliyeti daha ucuz diye dışarıdan getirdiği ortaya çıktı. Hisse başına 700-800 TL arasında para toplayan Kızılay, kurbanlıkları Polonya'da yarı fiyatına kestirmiş.


KRTTV'de yer alan haberde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kurban Bayramı'nda kurbanlık için hayvan ithal edilmeyeceğini açıklamasına rağmen Kızılay’ın yurtdışından ithal edeceği kurbanlıkların ihalesi yapılmıştı. Kurbanlık ithalatı ihalesini alan firma, Ukrayna, Polonya, Macaristan ve Bosna Hersek’te keseceği hayvanları karkas olarak Türkiye’ye teslim etti. Karkas olarak getirilen kurbanlık etler, İzmir’de konserve yapıldı. 

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre yapılan ihaleye göre Kızılay, yurt dışında kesilerek Türkiye’ye getirilmek üzere yaklaşık 6 bin büyükbaş kesimi yaptı.

Kızılay’ın Türkiye’de dağıttığı kurbanlık etlerini yurt dışında kestirmesinin nedeni olarak fiyatların Türkiye’ye göre ucuz olması gerekçe gösteriliyor.

Bilindiği üzere et ithalatı yetkisi Et ve Süt Kurumu’ndan sonra yardım kuruluşlarına da verilmişti. Bu ithalat yetkisine göre yardım kuruluşları, ihtiyaç sahiplerine dağıtacağı eti gümrüksüz bir şekilde ithal edebiliyor. 


kızılay, Polonya, skandal, kurban
ÖNCEKİ Çaresizliğin gözü kör olsun! İş bulamayan İstanbul Üniversitesi öğrencisi canına kıydı SONRAKİ Vali’nin İmamoğlu’na açtığı davada video skandalı!