• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Kızılay’da kurban bağışı skandalı

Kızılay’da kurban bağışı skandalı

15 Şubat 2020 12:05

Ensar Vakfı’na Kızılay üzerinden milyonlarca dolar aktarıldığının ortaya çıkmasından sonra şimdi de kurban bağışı skandalı patlak verdi. Kızılay yönetimi, Denetim Kurulu’nun rapor hazırlamak üzere istediği, kurbanların akıbeti personel ve bina kiralamaya ilişkin sorularını yanıtlamadı.


Kızılay‘ın Denetim Kurulu üyelerinin, Kerem Kınık yönetimine ilişkin düzenledikleri rapor ortaya çıktı. Raporda, inceleme yapan heyetin talep ettiği belgelerin verilmediği kaydedildi.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; yönetim tarafından işleme konulmayan raporun, eski yöneticiler tarafından yapılan suç duyurusunda da yer aldığı bildirildi.

İşte, 7 Nisan’da yapılan Genel Kurul’dan önce hazırlanan 4 Nisan 2019 tarihli rapordan bazı bölümler:

KURBAN:

 2018’deki kurban kesim kampanyamızın yurtiçi ve yurtdışı kurban hisselerinin nerede, ne zaman kesildiğiyle ilgili olan dosyayı incelemek istediğimizde, dosyanın halen kapanmadığı, kesilen kurban etlerinin halen kavurma yapılmadığı ve dağıtımının sağlanmadığı öğrenilmiş olup bu tarihe kadar konu ile ilgili yönetim kararı ve belgeler iletilmediği için inceleme yapılamamıştır.

2 MİLYONLUK PERSONEL

PERSONEL: Güçlü bir insan kaynakları yapımız olduğu halde, özel bir şirket ile sözleşme yapılarak, daha sonra 2.000.000 TL civarında yüksek meblağda ödeme yapılması karşılığında sulh ibra yoluna gidilmesi zarara yol açmıştır.

BİNA: Yeterli sayıda gayrimenkulümüz olmasına rağmen, yüksek meblağlar ödenerek yeni yerlerin kiralanmasının kurulumuzca tasvip edilmediği…

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, konuyu Meclis gündemine getirerek “Cumhurbaşkanı’nın bir an önce Kızılay’ı incelemesi için Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirmeli” dedi.


kızılay, chp, antalya, bina, kurban, personel
ÖNCEKİ Erdoğan’a İş Bankası uyarısı: Uluslararası mahkemelerde yargılanırsınız SONRAKİ Bodrum’daki kaçak yapılar yıkıldı