• USD  32,37
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.098,90
  • ALTIN  2.326,06
SON DAKİKA

KKTC'nin 34'üncü kuruluş yılı kutlandı

KKTC'nin 34'üncü kuruluş yılı kutlandı

16 Kasım 2017 10:39

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 34. kuruluş yıldönümü kutlandı. Kutlamada Rahşan Ecevit de bulundu.


Davete, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, gaziler, askerler ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Resepsiyonda konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Aattınavatan Türkiye'nin, Kıbrıs Türkünün gurur, heyecan ve mutluluğunu gönülden paylaştığını belirtti.

Büyükelçi Korkut da yıl dönümlerinin muhasebe ve hatırlama zamanları olduğunu, geçen yıl düzenlenen resepsiyonun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yarattığı travmanın henüz çok yeni olduğu bir ortamda gerçekleştiğini hatırlattı.

İsviçre'nin Crans-Montana kentinde yapılan Kıbrıs Konferansı'nın beklenti ve katılımcı düzeyi açısından en önemli zirvelerden biri olduğunu vurgulayan Korkut, beşli formatta gerçekleşen zirveye Birleşmiş Milletler'in (BM) bizzat müdahil olduğunu hatırlattı.

Diplomatik Gözlem


ÖNCEKİ O polis şeflerinin eşlerine de gözaltı SONRAKİ Türkiye Bangladeş'le ilaç işbirliği yapacak