• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Kongre Ağustosta aday Meral Akşener

Kongre Ağustosta aday Meral Akşener

23 Temmuz 2018 14:07

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: Sayın genel başkanın tekrar genel başkanımız olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü baskı ile ve memnuniyet verici sevgi ile karşılaştık. Ortak kararımızdır.


İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çıray, çıkan yeni rejimde siyasetin nasıl yapılması gerektiği konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Akşener'in sosyal medya hesabı üzerinden ‘Bir daha aday olmayacağım' paylaşımında bulunmasına ilişkin açıklamada bulunan Çıray, şunları söyledi: “Bu kendi iradesidir. Kendi beyanlarıdır. Ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar ayrıca başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de Sayın Genel Başkanın hepimizin ortak imzaları ve teklifleriyle ilk yapılacak kongrede, Genel Başkan adayı gösterilmesidir. Dün bu hadisenin ortaya çıkmasından sonra milletvekili arkadaşlarımız dâhil hiçbirimizin telefonları susmadı. Sayın Genel Başkanımızın tekrar başkanımız olması konusunda olağanüstü baskıyla ve memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştık. Bu bizim ortak kararımızdır. Başkanlık divanımız tekrar bir toplantı yaparak, Sayın Genel Başkanın iradeleri doğrultusunda Ağustos ayı içerisinde büyük kurultayı yapma kararı almıştır. Türk milletine hayırlı olur inşallah.”

‘DEMOKRASİ KONUSUNDA EN SON KONUŞACAK ADAMDIR'
MHP lideri Bahçeli’nin “Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyimutlaka ikna etmeliler. Ve hanımefendinin arkasında durarak görevinin devamınısağlamalılar. Bu demokrasi ve İP açısından son derece faydalı olacaktır” sözlerini de değerlendiren Çıray “Sayın Bahçeli, demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Çünkü Sayın Genel Başkanımızla arasında çok büyük bir fark vardır. Birisi kongrelerden korkar, birisi kendisi kongre çağrısı yapar. MHP'ye kurumsal olarak saygı duyarız. Sayın Bahçeli'nin bu tür açıklamalarını bir hekim olarak, zaman zaman geçirdiği ‘sıtma nöbeti' olarak değerlendiriyorum. Herkes kendi işine bakmalıdır. Bizim bir terbiyemiz vardır. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmayız. Aynı terbiyeyi de biz bekliyoruz.” diye konuştu.


devlet bahçeli, meral akşener, aytun çıray, iyi parti
ÖNCEKİ Binlerce kişiye kira yardımı geliyor SONRAKİ Muazzez Ersoy'un Adnan Oktar'dan aldığı para ortaya çıktı