• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Köprüdeki olay için reklam diyenlere Davutoğlu ekibinden flaş yanıt

Köprüdeki olay için reklam diyenlere Davutoğlu ekibinden flaş yanıt

02 Mayıs 2019 13:08

KULİS-Eski Başbakan Davutoğlu’nun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki kurtarma girişimine yapılan ‘piar çalışması’’ yorumlarına ekipten yanıt geldi: “Binali Bey, bir yıl önce aynı köprüde benzer vakayla karşılaştı. Binali Bey kurtarınca ‘kahraman’, Davutoğlu kurtarınca ‘Piar’mı oluyor”


(Türkiye Gündemi - Hülya Karabağlı Özel Haber) -Eski Başbakan, AKP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nın kutlandığı anlamlı günde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde korkuluklara çıkan bir vatandaşı intihar girişiminden kurtarması resmen ‘olay’ oldu. Sosyal medyada bu işin ‘danışıklı’ olduğunu söyleyenler,  ‘Bu ne biçim kurtarma’ diyenler, yeni parti öncesinde ‘ Piar’ çalışması en dikkat çeken yorumlar arasında yer aldı.

Tam da yeni parti kurma hazırlıkları sürecinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşanan kurtarma olayında en merak edilen ise Davutoğlu ekibinden gelecek yorumlar oldu.  ‘Türkiye Gündemi’nin Davutoğlu ekibinden konuştuğu isimler, sosyal medyada dönen yorumlara,  Böyle bir şey mümkün mü” diye karşı çıkarken, Binali Yıldırım hatırlatması yapıyor.  Medyada 8 Temmuz 2018 tarihlerinde yer alan haberler dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın, Davutoğlu’nun bulunduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir vatandaşı intihardan vazgeçirdiğini yazıyor. Vatandaşı kurtarma vakası  şöyle anlatılıyor, “Tuzla'daki evinden çıkan Başbakan Binali Yıldırım, köprüden geçtiği sırada intihar olayını gördü. Konvoyunu durduran Yıldırım, köprüden atlamaya teşebbüs eden T.T'nin yanına gitti. Karşısında Başbakan Yıldırım'ı gören T.T, intihardan vazgeçti. Yıldırım, korumalarının yardımıyla korkuluklardan alınan vatandaşı teselli etmeye çalışarak su içirdi. Yıldırım, "Hadi gel beraber gidelim" diyerek elinden tuttuğu T.T'yi makam aracına götürdü ve yanına oturttu”.

Binali Bey yapınca  ‘kahraman’,  Davutoğlu olunca ‘Piar’

 Eski başbakanlar aynı köprüde farklı tarihlerde intiharlara yaptıkları yerinde müdahalelerle toplumdan beğeni alırken, Davutoğlu ekibi yapılan yorumlara “, Binali Bey, bir yıl önce aynı köprüde benzer vakayla karşılaştı. Binali Bey kurtarınca ‘kahraman’, Davutoğlu kurtarınca ‘Piar’mı oluyor” diyor.

Eski başbakanlar, aynı yerde, farklı zamanlar

1 Mayıs 2019: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Edirne istikametinde korkuluklarına çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. Müzakereci polisler saat 13.00'da korkuluklara çıkan kişiyi ikna etmeye çalışırken o sırada köprüden geçen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu aracını durdurdu. Davutoğlu'nun ikna ettiği kişi yaklaşık 2 saat sonra intihar girişiminden vazgeçti. Üzerinde Türk Bayrağı bulunan vatandaş, Davutoğlu'nun ve koruma ekibinin çabalarının ardından ikna olarak korkuluklardan aşağı indi. İntihar girişimi nedeniyle köprüde yoğunluk oluştu.

 

8 Temmuz 2018: 

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden atlamak isteyen bir kişiyi intihardan vazgeçirdi. Yıldırım, köprüden atlamak isteyen vatandaşı teselli ederek, "Bundan sonra her şey daha güzel olacak, canını sıkma" dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü dün akşam saatlerinde intihar girişimine sahne oldu.

DHA'nın aktardığı habere göre, bu sırada Tuzla'daki evinden çıkan Başbakan Binali Yıldırım, köprüden geçtiği sırada intihar olayını gördü. Konvoyunu durduran Yıldırım, köprüden atlamaya teşebbüs eden T.T'nin yanına gitti. Karşısında Başbakan Yıldırım'ı gören T.T, intihardan vazgeçti.

​Yıldırım, korumalarının yardımıyla korkuluklardan alınan vatandaşı teselli etmeye çalışarak su içirdi. Yıldırım, "Hadi gel beraber gidelim" diyerek elinden tuttuğu T.T'yi makam aracına götürdü ve yanına oturttu. Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un kızının nikah törenine de T.T ile birlikte gitti.

 


ahmet davutoğlu, binali yıldırım, piar
ÖNCEKİ KİT'lere düzenleme geldi; Albayrak'ın yetkileri arttı SONRAKİ CHP'den çok sert İstanbul açıklaması: Bunun adı kepazelik