• USD  32,37
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,21
SON DAKİKA

Koronavirüs aşısı için önemli gün

Koronavirüs aşısı için önemli gün

16 Mart 2020 08:27

ABD'de, koronavirüsün tedavisi için geliştirilen aşı bugün test edilecek.


Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili bu kez güzel birhaber geldi. Amerikan medyasının duyurduğuna göre bugün ABD'de geliştirilen bir koronavirüs aşısı test edilecek.

Amerikan AP haber ajansının ABD'li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan aşı testinin Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü'nde yapılacağı açıklandı.

 
AŞI, 45 YAŞINDAKİ SAĞLIKLI BİR KİŞİYE UYGULANACAK
Testin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi. Ayrıca yetkililer, koronavirüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak bir aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğine de dikkat çekti.

BİRÇOK ÜLKE AŞI GELİŞTİRMEK İSTİYOR
Koronavirüs yayılmaya devam ederken birçok ülke aşı geliştirme çabasına girmiş durumda. Ülkemizde an itibariyle 18 koronavirüs vakası bulunuyorken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre bu sayı dünyada 156 bini aşmış durumda. Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6 bine yakın.


aşı, abd, yetkili, koronavirüs
ÖNCEKİ Türkiye'de 18 kişiye virüs bulaştı SONRAKİ Sokağa çıkma yasağı istendi