• USD  32,42
  • EURO  34,45
  • BORSA  9.679,80
  • ALTIN  2.488,08
SON DAKİKA

Kosovalı ailenin çalışkan kızları!

Kosovalı ailenin çalışkan kızları!

26 Aralık 2021 12:21

Savaş zamanı Kosova'dan İngiltere'ye kaçan Arnavut bir ailenin kızı olan ünlü şarkıcı Dua Lipa'nın kız kardeşi Rina da model ve oyunculuğu seçti.


1990'larda Balkanlar'da yaşanan çatışmalardan ve siyasi istikrarsızlıktan İngiltere'ye kaçan Kosovalı Arnavut bir ailenin kızı olarak 1995'te Londra'da doğan Dua Lipa, müzik kariyerinde adım adım zirveye çıkarken, kız kardeşi Rina da onun izinden gidiyor. Dua ile Rina'nın aralarındaki bağ onları başarıya taşırken ikili, daha şimdiden moda dünyasını sallayan manken kardeşler Bella - Gigi Hadid ve ABD'li TV yıldızları Kardashian kardeşlere benzetilmeye başlandı. Dua'nın 15 yaşından beri durmadan çalışmasının ardından küresel bir süper stara dönüşmesi, şüphesiz 20 yaşındaki Rina'ya da modellik ve oyunculuk kariyerinin yolunu açtı. Nitekim, İtalyan moda devi Prada ile anlaşma imzalayan, İtalyan sokak giyim markası GDCS için Milano Moda Haftası'nda podyuma çıkan ve İtalyan film yapımcısı Gianluigi Carella'nın yeni korku filminde rol alacak olan Rina, ablasını "idol" olarak gördüğünü kabul ediyor.


 
Mülteci aile ilerleyen yıllarda İngiltere'den Kosova'ya dönmüş. Dua Lipa ise 15 yaşındayken müzik kariyerine başlamak için Kosova'dan İngiltere'ye taşınmış tek başına. O dönem ablasını çok özlediğini belirten Rina, "Dua İngiltere'de var olabilmek için çok çalıştı. Ablamı örnek alıyorum" dedi. Dua'nın Londra'da okuduğu sahne sanatları okulu Sylvia Young Theatre School'da oyunculuk dersleri alan Rina, ablasından aldığı ilhamla kariyerinde emin adımlarla ilerlerken, magazin dünyasının "popüler kızı" da oldu.

36 milyon sterlinlik servete sahip

Lipa ailesi, Kosova’da savaş sona erince İngiltere’den kızları Dua ve Rina’yla ülkelerine dönmüştü. Dua 3 yıl sonra 15 yaşındayken şarkıcı olma hayaliyle yine Londra’daydı. Müzik kariyerine 2015’te ilk single’ı “New Love”ı yayımlayarak başladı. Adım adım yükselen Dua Lipa, 3 Grammy ve bir Amerikan Müzik Ödülü kazandı. Şimdi 36 milyon sterlinlik serveti olan Dua, Londra’da ailesine ev aldı. 2019’da Brit Ödülü’ne ailesiyle katılarak onlara olan bağlılığını sergileyen şarkıcı, “en yakın arkadaşım” dediği kardeşi Rina’yla Kovid karantinaları da dahil zamanının çoğunu birlikte geçirdi.


ÖNCEKİ Türkiye'de idam edilen son kişinin fotoğrafına soruşturma SONRAKİ Fiyat Etiketlerinin Düşmemesine AKP'liden Yorum: Bir-İki Ay Sabredin