• USD  32,37
  • EURO  35,08
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,58
SON DAKİKA

Kovulma krizi büyüyor

Kovulma krizi büyüyor

06 Şubat 2018 11:11

Şirin Payzın'ın CNN Türk'ten kovulması için Aydın Doğan'la konuşan ismin Hande Fırat olduğu iddialarının ardından önemli bir ayrıntı daha gündeme geldi.


CNN Türk'te "Ne Oluyor?" programının sunucusu Şirin Payzın'ın "Saray rahatsız" denilerek görevinden uzaklaştırılması ve sonra yeniden Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile görüşüp işe geri dönmesi iddialarına ilişkin tartışmalar sürüyor.


Şirin Payzın'ı Aydın Doğan'a şikayet eden ismin Hande Fırat olduğu iddiası geçtiğimiz hafta gündeme gelirken, Fırat'tan konuyla ilgili yalanlama gelmişti.

Cem TV'de yayımlanan "Şimdi Gerçekler" adlı programda konuya ilişkin çarpıcı bir iddiayı gündeme getiren gazeteci Serdar Akinan, Hande Fırat'a "Payzın'dan Saray rahatsız" diyen ismin AK Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal olduğunu ileri sürdü.


NE OLMUŞTU?

Oda TV'de yer alan habere göre, Şirin Payzın’ın “Ne Oluyor” programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başdanışmanı konuk olarak katılmıştı. Şirin Payzın, konuğuna Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı, gazetecilerin tahliye edilmemeleri ve uyum yasaları konularında sorular yöneltmiş, Cumhurbaşkanlığı adına sorulara gayet net yanıtlar vermişti.
Programdan bir gün sonra, CNN TÜRK yönetimi Şirin Payzın’ın işten atıldığını tebliğ etmiş, gerekçe olarak da yaptığı programın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beğenilmediği ve bizzat Aydın Doğan’ın bu talimatı verdiği söylenmişti.


Şirin Payzın ise bu karar üzerine Cumhurbaşkanlığı bağlantılarını aradığı idda edilmiş ve işten atılmasının nedeninin bu “memnuniyetsizlik” olduğunu söylediği belirtilmişti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler böyle bir talebin olmadığını belirtmiş, Şirin Payzın'ın bu açıklama üzerine teyit istediği belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan isimler bizzat konuyu kontrol edip, böyle bir konuşmanın geçmediğini Şirin Payzın'a bildirilmişti.

Şirin Payzın, teyit sonrası CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ı arayarak bu konuyla ilgili kendisini bilgilendirmiş ve bu bilgilendirme sonrası Aydın Doğan tarafından tekrar göreve getirildiği ifade edilmişti. Şirin Payzın ise işine geri döner dönmez Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı programına konuk etmişti.

"AYDIN DOĞAN'IN PRENSESİ"

Sözcü gazetesi Can Ataklı da köşesinde konuyla ilgili, “Erdoğan Aktaş'ın adını verdiği iki kişiden kadın olanı H.F Aydın Doğan'ın prensesi olarak tanınıyor. Saraya çok yakın bir isim. Diğeri H.Ç ise erkek o da iktidara çok yakın isimlerden” satırlarına yer vermişti.


Konuyla ilgili olarak isim vermeden kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Hande Fırat ise, "Son günlerde bazı internet sitelerine yazdırılan ve bazı köşe yazarlarının kaleme aldığı şahsımla ilgili iddialar tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Bu kasıtlı iftiraları yazdıranlar asıl kumpası kuranlardır. Zaman gerçekleri ortaya çıkarır” demişti.


şirin payzın, aydın doğan, kovulma, murat çelik, cnntürk, hande fırat
ÖNCEKİ Plakada yeni dönem başlıyor SONRAKİ Dolar ne kadar yükselebilir?