• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  8.980,94
  • ALTIN  2.294,65
SON DAKİKA

Kritik tarih ve saat açıklandı

Kritik tarih ve saat açıklandı

17 Mart 2019 10:41

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.


Aycı, THY'nin satışına ilişkin iddiaları kesin dille yalanladı. Ayrıca Aycı, İstanbul Havalimanı'na yolcuların en az 3 saat erken gelmelerini tavsiye etti.

İşte Aycı'nın açıklamaları:

-(THY'nin satış iddialarına ilişkin) THY'nin yüzde 51'i BİST'te halka açık. Yüzde 49 blok hissesi Türkiye Varlık Fonu'na ait. Her seçim döneminde THY alınıp satılıyor. Sosyal medyada yayılıyor. Ne böyle bir görüşme var, ne böyle bir konu var. Türkiye Türk Hava Yolları'ndan memnun. Havacılığın çıtasını yükselten bir gurur markası. Satışa ilişkin görüşme dahi yok, son derece yalan bir haber. Bu konuyu çok manidar buluyorum.

-(Taşınma süreci) Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın. Biz özellikle yeni deneyimleri yaşatacak muhteşem bir tesise taşınıyoruz. Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14'te uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak. Bize en yakın taşınma bizim yarımız kadar. Bizim yarımız kadar olan da bir iki tane. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Biz bu taşınmayı belgesel yapacağız. Uzman bir ekiple de çalışıyoruz. Bu hikayeyi de paylaşacağız. Atatürk Havalimanı'nda bulunan uçaklar yolcusuz olarak gelecek. Diğer lokasyonlarda bulunan uçaklar yolcularıyla gelecek. Taşınma sonrası bir hafta içinde tam kapasiteye çıkacağız. Yolcularımızın hoşgörüsüne sığınmamız gereken bir süre olacak. Her ayrıntıyı tek tek düşünüp test ettik.

-Özellikle havalimanı ile ilgili küçük videolar hazırlıyoruz. Yolcularımızın nasıl deneyim yaşayacağı ve hayatlarını nasıl kolaylaştıracağına ilişkin videolar hazırlıyoruz. Havalimanındaki yönlendirmeler çok önemli. Personeller bu konuda yardımcı olacak. Yolcularımıza havalimanı içinde mobil uygulamalarla birlikte yapacağız. Mobil uygulama ile birlikte gidecekleri kapıyı da uygulama ile göndereceğiz. Bizim mobil uygulamamızı yükleyenler erişime sahip olacak. Destek noktalarımızı havalimanı içinde çok artırdık. Özel bekleme alanları oluşturduk, yolcularımızın rahatını artırdık. Kayıp valizler için ekip oluşturduk. Transferler için 6 dilde uygulamayı devreye alıyoruz. Bu uygulamaların tamamı yolcuların hayatını kolaylaştırmak için. Havalimanına erken gelin. Uluslararası uçuşlar için 3 saat önce gelin. İlk kez uçacak, deneyimi olacaklar da erken gelsin. Eskiden trafik alışkanlıkları belliydi, yolu ilk kez keşfedecekler, giriş çıkışları, otoparkları yeni görecekler. Her zaman yola çıktıklarından 1 saat daha erken çıkmalarını istiyorum. 

-Yolcularımız yeni deneyimlere sahip olacaklar. Loungelarda VR gözlükleri takarak Galata Köprüsü'nden atlayıp boğazın üzerinde uçacaklar. 


thy, trafik, mobil, uluslararası, ilker aycı
ÖNCEKİ Teröristlere büyük darbe SONRAKİ Caner Erkin Fenerbahçe ile anlaştı...