• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,82
SON DAKİKA

Küçük Menice ailesine kavuştu

Küçük Menice ailesine kavuştu

05 Mart 2020 10:27

Edirne'den anne- babası ve 2 kardeşiyle geçtiği Yunanistan'da güvenlik güçleri tarafından yakalanan ve ailesini kaybeden 10 yaşındaki Afganistan uyruklu Menice Arapladı ailesine kavuştu.



Edirne'den anne- babası ve 2 kardeşiyle geçtiği Yunanistan'da güvenlik güçleri tarafından yakalanan 10 yaşındaki Afganistan uyruklu Menice Arapladı, bir grup göçmenle birlikte Türkiye'ye geri gönderilmişti.. Ailesinin nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Menice'nin, "Ailemi çok özlüyorum. Annemi, babamı, kardeşlerimi bulmak istiyorum" sözleri Aile Bakanlığı'nı harekete geçti.

Bakanlığın devreye girmesiyle Menice ailesine kavuşturuldu.

NE OLMUŞTU?
Avrupa'ya gitme hayali kuran Afgan Arapladı ailesi, bir grup göçmenle Edirne'deki Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçti. Ancak 3'ü çocuk 5 kişilik aile, Yunanistan'da güvenlik güçlerine yakalandı. Arapladı ailesinden anne- baba ve 2 çocuğu bir araca bindirilirken, ailenin 10 yaşındaki kızları Menice, başka göçmenlerin bulunduğu araca bindirildi. O anda ailesiyle bağlantısı kopan Menice, beraberinde olduğu göçmenlerle Türkiye'ye geri gönderildi.
Anne- babası ile kardeşlerinin hayatlarından endişe ettiğini söyleyerek gözyaşı döken Menice Arapladı, "Ailemi çok özlüyorum. Burada herkesin ailesi var, benim yok. Biz onlara ne yaptık? Neden ailemle beni ayırdılar? Annemi, babamı, kardeşlerimi bulmak istiyorum. Okumak, eğitimimi tamamlamak istiyorum. Yunan polisi cep telefonu ve paralarımız ile eşyalarımızı aldı. Yunan Polisi çok kötü davrandı, herkesi dövüyorlar" diye konuştu.


avrupa, aile, afgan, menice
ÖNCEKİ Kadın cinayetine haksız tahrik indirimi! SONRAKİ Cinsel şiddet raporunda çarpıcı değerlendirme