• USD  32,47
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.436,18
SON DAKİKA

Kulis: Çözüm sürecinin bakanı Ala geri dönüyor

Kulis: Çözüm sürecinin bakanı Ala geri dönüyor

05 Temmuz 2019 12:14

Kulislerde, kabine değişikliğinin Meclis’in kapanmasından sonra olabileceği ifade ediliyor.


(Hülya Karabağlı - Türkiye Gündemi Özel Haber)

31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın,  milletvekilleriyle buluşmasında parti içi değerlendirmeler devam ederken kabine değişikliğine ilişkin kulisler de hız kesmedi. 

Kulislerde, kabine değişikliği beklentisi Meclis’in kapanma tarihinden sonrasına çevrilirken bakanlarla ilgili ortaya atılan isimler de ilginç.  

23 Haziran seçimlerinde Osman Öcalan’ın TRT ekranına çıkarılması, Kürt söylemleri ile dikkat çeken iktidar kanadında Dolmabahçe mutabakatı sırasında İçişleri Bakanı olan Efkan Ala’nın adı yeniden konuşulmaya başladı.

Ala’nın adı yeni kabinede Süleyman Soylu’nun yerine geçiyor.

Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Berat Albayrak

Kulislerde,  bazı bakanlıklarda birleştirmelere son verileceği de söyleniyor. Hazine ve Maliye, Kültür ve Turizm,  Aile ve Çalışma Bakanlıklarının ayrılarak tek başına müstakil olacağı ifade ediliyor. 

 AKP kabinesinde en merak edilen isimlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan başka bir bakanlığa kaydırılmasından söz ediliyor.

Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’ın adı Dışişleri Bakanı olarak geçerken, MİT Müsteşarı Hakan  Fidan’ın  kabine değişikliğinde bakan olabileceği konuşuluyor. AKP sözcüsü Ömer Çelik’in de  Cumhurbaşkanlığı Külliyesine  gideceği  gelen kulisler arasında.

(Hülya Karabağlı - Türkiye Gündemi Özel Haber)


haber, efkan ala, kulis, yeni kabine
ÖNCEKİ Meclis’e robot güvenlikçi geliyor SONRAKİ Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı