• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.088,54
  • ALTIN  2.326,09
SON DAKİKA

Kuran hocasından öğrencilere taciz

Kuran hocasından öğrencilere taciz

26 Şubat 2016 10:59

Hakkında 11 öğrenci ve 1 veliye ‘cinsel istismar’da bulunduğu iddiasıyla dava açılan Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi Kuran öğretmeni Sefer A., emekliliğini istedi.


ŞİKÂYET üzerine soruşturma açan savcılık, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi Kuran öğretmeni Sefer A.’nın, 11 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunmak, bir öğrenci velisini taciz etmekten 274.5 yıla kadar hapsini istedi. İddianemede suçlamalar şöyle sıralandı: “Sefer A. 15 yaşından küçük birçok kız öğrenciyi belinden sarılarak öptü, gözle taciz etti, tensel temas kurdu, âdet tarihlerini sorarak kızları utandırdı.” 

TAKİPSİZLİK VERİLMİŞ

Sefer A. kendisini “Kız-erkek ayrımı yapmadan onlara gerekli sevgi ve şefkati gösteririm. Öğrencilerim de beni bir baba gibi görerek saygılarını esirgemezler” diyerek savundu. İddianamede, sanık öğretmen hakkında benzer şikâyetlerin daha önce de yapıldığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2004 tarihinde bazı öğrencilere karşı taciz suçlamasından “takipsizlik” kararı verildiği anlatıldı. Savcılık tutuklama talep etti. 1 Nisan tarihinde hâkim karsısına çıkacak olan şüphelinin tutuklanıp tutuklanmayacağına mahkeme duruşma esnasında karar verecek.

‘ÖRTBAS EDİLİYOR’

Şikâyetçi yakınları, okul yöneteminin taciz olayını kapatmak istediğini ve idari soruşturmanın da gerektiği gibi yapılmadığını öne sürerek “Hakkında dava açılan ve 274 yıl hapis cezası istenen şüpheli, tutuklanmadığı gibi  bir de emekli olup idari soruşturmadan kurtulmak istiyor” tepkisini gösterdiler. Şikâyetçi öğrenci velisi de savcılık ifadesinde, kendisine yapılan cinsel taciz olayını okul yönetimine anlattığını, yönetimin olayı kapatmak için çaba sarf ettiğini öne sürmüştü. 

TAKTİK Mİ YAPIYOR

Öğretmen idari soruşturma sonuçlanmadan emekli olursa emeklilik haklarını kaybetmiyor. Bir kez emekli olduktan sonra da mahkemeden ceza alsa bile kazanılmış hakları elinden alınamıyor.


taciz, öğrenci, keçiören, okul yönetimi, kuran öğretmeni, veli, anadolu imam hatip lisesi, sefer.
ÖNCEKİ İlk kez ev alacaklar dikkat! SONRAKİ Milletvekilleri güvenlik aramasından geçecek