• USD  32,34
  • EURO  35,10
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.310,52
SON DAKİKA

Kurban Bayramı’nın 10 kaçış rotası

Kurban Bayramı’nın 10 kaçış rotası

30 Ağustos 2015 18:13

Bayram da biraz da uzaklaşmak herkese iyi gelecek. Hala plan yapmadıysanız, sizin için birkaç önerimiz var!


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

1. Assos:Sonbahar demek, Kuzey Ege demek. Kuzey Ege demek ise, kesinlikle Assos demek. Bir liman şehri olmakla birlikte, denizden 238 m. yükseklikte sarp bir kayalık üzerine kurulu olan Assos’a deniz tarafından oldukça dik bir yokuşla ulaşılıyor. Assos-Babakale, Geyikli güzergahı üzerindeki Sokakağzı, Apollon Smintheus Tapınağı ile Kumburnu sahiline kadar uzanabilirsiniz. Ayrıca bölge öyle yoğun tarih ve kültür izlerine, öyle doğal güzelliklere sahip ki çevrede de gezilip görülmesi gereken çok sayıda yerleşim var.

2. Bozcaada:Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada, üzüm bağları, tertemiz denizi, tarihi ve kültürel yapısı ile Ege’nin en cazip tatil yörelerinden biri. Ada’nın iklim özelliği, kendine özgü ve dünyanın hiçbir yerinde yetiştirilemeyen “Çavuş üzümü”ne ortam hazırlıyor. Bu leziz üzümler Bozcaaada’nın bir şarap diyarı olmasını sağlıyor. Adanın en çok rağbet gören yerlerinden olan kıyı bandı. Eşsiz kumsalı, sığ ve ılık deniziyle sahiller büyüleyici güzellikte. Bozcaada’nın arka yüzünde, Bozcaada Festivali’nin de 

3. Ayvalık:Ayvalık, Ege sahil kasabalarının en özgünlerinden biri. Çok sayıda kilisesi ve manastırı bulunan Ayvalık, daracık sokakları, taş ve ahşap işçiliğinin en güzel örneklerini sunan kagir evleriyle özdeşleşmiş tarihi dokusuyla ilgi uyandırıyor.İçinde birçok adayı barındırıyor. Kentin güzelliğini pekiştiren Adalar, eşsiz kumsalıyla ün salan Sarımsaklı ve muhteşem bir Ayvalık panoraması sunan Şeytan Sofrası, Ayvalık’ın doğal güzelliklerinden birkaç örnek.

4. Sapanca:Hem günübirlik, hem de hafta sonu kaçamakları için sonbaharın en hoş mekanlarından biri Sapanca. En merkezi mevkisi Kırkpınar’da yeşil ve rahat yürüyüş alanlarının yanı sıra lokanta ve kafeler de çok beğeniliyor. Sapanca’da göl kenarından bir başka mesire yeri olan Maşukiye yoluna doğru çıkarken yolun her iki yanında alabalık üretim tesisleri ve restoranlar var. Dağ ve göl manzaralı Maşukiye, Sapanca, Pamukova arası dünyada çok nadir rastlanan iklim koşullarına sahip.

5. Kıyıköy:Son uzun tatilde el değmemiş, bozulmamış güzellikler arıyorsanız, rotanızı Kıyıköy’e çevirin. Karadeniz’in haşin dalgalarına tepeden bakan bir köy burası.Tepeden bakınca, kendinizi üstünde kanat çırpan martı gibi hissettiğiniz balıkçı limanı, eski zamanlarda Karadeniz’in hırçın dalgalarından kaçan korsan teknelerinin sığındığı doğal bir limanmış. Bu küçük koy, şimdi Kıyıköy’lü balıkçıların yanı sıra, Sarıyerli balıkçıları da sezon boyunca ağırlıyor. Hemen tepede yer alan salaş balıkçı restoranlarında taze taze balık yiyebilirsiniz.

6. Kaş:Kalkan’dan 15 mil uzaklıkta geceleyebileceğiz başka korunaklı bir liman. Doğal ve tarihsel güzellikleri ile hem mavi yolcuların hem de Likya’yı karadan keşfe çıkanların gözde uğrak yerlerinden biri. Kaş’ın Likya dönemindeki ismi Antiphellos. İlçeyi çevreleyen tepelerde kayalara oyulmuş Likya mezarları M.Ö. 4. yüzyıldan günümüze ulaşmış. Dorik cepheli ve üzerinde dans eden bir kadın figürünün bulunduğu mezarın olduğu tepe ile kıyı arasındaki alanın eski Akropol olduğu düşünülüyor.

7. Olympos:Akdeniz’in üç kilometrelik turkuaz renkli kumsalı sonbahar aylarında en güzel halini alıyor. Sit alanı kapsamında olduğu için antik alan ve çevresinde yapılaşma yasak. Anayoldan portakal ağaçlarının kokusu eşliğinde Olympos’a indiğinizde bungalov tipi ağaç evlerle karşılaşıyorsunuz. Burası gezgincilerin en önemli durağı. Yörede yapılaşma yasak olduğu için konaklama bu ağaç evlerde yapılıyor. Çıralı’nın küçük beyaz taşlarla bezili kumsalı ve masmavi denizi tatilcilerin ilgisini çekiyor.

8. Kazdağları:Doğal güzellikleri, tarihi değeriyle olduğu kadar mitolojik efsaneleriyle de ünlü bir yer. Mitolojide ismi İda olarak geçen bu dağ, Batı yönünde 1767 metreye kadar yükseliyor. Koca Çayı, Manastır Çayı, Fındıklı Çayı ve Akçadere vadileriyle derin bir biçimde parçalanmış durumda olan Kazdağları, kültürel açıdan da oldukça zengin ve eteklerinde çok sayıda köy barındırıyor. Tamamen taş evlerden oluşan Adatepe ve Yeşilyurt köyleri hem mimari olarak, hem de doğasıyla görenleri büyülüyor.

9. Kapadokya:Büyüleyici ve gizemli...Doğa harikası Peribacaları, sırları henüz tam çözülemeyen yeraltı şehirleri ve balonla yapılacak çarpıcı Kapadokya turu bölgenin çekici özelliklerinden. Coğrafi oluşum peri bacalarını oluştururken, insanlar da bu yapıların içlerine evler, kiliseler oymuş ve fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyet izlerini günümüze taşımış. Kapadokya’nın bir başka sıra dışı yanı da trekking turlarına olanak vermesi. Hayaller ülkesinde trekking, katılanlara, çağlar öncesinin serüvenci ruhunu yaşatıyor.

10. Foça:Özellikle İzmir’de oturanlar için hafta sonu mekanı olan Foça, eylül-ekim aylarında en çekici günlerini yaşar. Kahvaltıdan sonra tekne kiralayıp Siren Kayalıkları’na gidebilir, akşam saatlerinde kıyıdaki balıkçılarda yemek yiyebilirsiniz. Kıyı boyunca yapılan akşamüstü yürüyüşleri sonunda batan güneşi izlemenin zevki hiçbir şeyde yoktur. Kozbeyli Köyü’nü görmeden dönmeyin. (SÖZCÜ)


antalya, tatil, deniz, bayram, ucuz, foça, balık, kum, Güneş, kurban bayramı
ÖNCEKİ Niran coştu bir kere: Açılmak şeytana hizmet.. SONRAKİ Kilis'te 19 kişi İŞİD'e giderken yakalandı