• USD  32,51
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.714,76
  • ALTIN  2.427,22
SON DAKİKA

Kürk Mantolu Madonna’nın Yazarı için Özel Film…

Kürk Mantolu Madonna’nın Yazarı için Özel Film…

17 Eylül 2018 13:24

Aylardır best-seller sıralamasında olan “Kürk Mantalolu Madonna” romanının yazarı Sabahattin Ali’nin hazin ölümüyle ilgili yönetmen Nebil Özgentürk tarafından çekilen belgesel ile Aysun-Ali Kocatepe’nin konseri 19 Eylül’de Ankara’da


- Aylardır edebiyat alanındaki best-seller listesinden hiç inmeyen “Kürk Mantolu Madonna” romanının yazarı Sabahattin Ali’nin hazin ölümü ile ilgili bir belgesel bu hafta Ankara’da gösterilecek.  Yönetmen Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan belgeselde, Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali de yeralacak.

Belgesel, “Bir Sabahattin Ali Trajedisi, Kayıp Kemiklerin İzinde” adını taşıyor.  Belgesel, Ali’nin 1948’de tartışmalı ölümünün gerçekleştiği “Istranca Ormanları”nda çekildi. Ölümünden sonra Sabahattin Ali’nin cesedinin bulunamamış olmasına dikkat çekilen belgeselin tanıtımında, “Katledilmeden önce ‘Filiz hiç üzülmesin’ demişti yaşadığı baskılara ve acılara dair… 70 yıl sonra kızı Filiz Ali’yle zalimce öldürüldüğü Istranca Ormanları’nın derinliklerine yolculuk yapıldı. Kayıp ve hiç bulunamayan kemiklerin izinde!... Bu belgesel Sabahattin Ali ve Filiz Ali’nin bu hüzünlü yolculuğunu anlatıyor.” denildi.

Çankaya Belediyesinin Eylül ayı kültür sanat etkinlikleri içinde yeralan bu gösteride ayrıca Aysun-Ali Kocatepe “Sabahattin Ali şarkılarıyla” bir konser verecek. 19 Eylül Çarşamba  günü MEB Şura Salonu’ndaki bu gösteri, ücretsiz olacak. Yer numaraları Çağdaş Sanatlar Merkezi veya Yılmaz Güney Sahnesi’nden  edinilebilecek.


çankaya, sabahattin ali
ÖNCEKİ Mahkemeden, emeklileri sevindirecek karar SONRAKİ Demet Akalın'ın klip çekimi iptal oldu