• USD  32,60
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.414,43
SON DAKİKA

Londra'da camiden çıkanlara saldırı

Londra'da camiden çıkanlara saldırı

19 Haziran 2017 08:56

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir sürücü kullandığı kamyonetle camiden çıkan kalabalığın arasına daldı. İngiliz polisi olayda bir kişinin öldüğünü açıkladı.


Kuzey Londra’daki Finsbury Park yakınlarında bir kamyonet Finsbury Cami’sinden çıkan yayaların arasına daldı.

 
İngiltere Başbakanı Theresa May bir kişinin yaşamını yitirdiği olayın potansiyel bir terör saldırısı olarak ele alınacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER Londra polisinden Wesminster saldırısı açıklamasıOlayda bir kişinin yaşamını yitirdiği en az da 10 kişinin yaralandığı açıklandı. 48 yaşındaki sürücü gözaltına alındı.

 
Theresa May, ‘korkunç bir olay’ yorumunda bulunarak, “Düşüncelerim yaralananlar, onların yakınları ve olay yerindeki ekiplerle” ifadelerini kullandı.

Habere göre görgü tanıklarından biri, “Direkt üstümüze sürdü. Çok fazla insan vardı. Şoke oldum. Allah’a şükür kenara çekildim. Herkes yaralandı” dedi.

 
Bölgede yaşayan başka bir tanık ise bağıran ve çığlık atan insanlar gördüğünü söyledi. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayın ardından şoke olduğunu belirterek, “Olayla ilgili camilerle, polisle ve Islington konseyiyle iletişim halindeyim. Düşüncelerim bu olaydan etkilenenlere birlikte” diye yazdı.


cami, terör, saldırı, theresa may, kuzey londra, finsbury park
ÖNCEKİ CHPli ve MHP'li başkanlara şok SONRAKİ Ünlü sanatçıdan yıllar sonra gelen tecavüz itirafı