• USD  32,55
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.430,58
SON DAKİKA

Maduro'dan olay yaratan iddia

Maduro'dan olay yaratan iddia

30 Ocak 2019 10:19

Venezuelalı lider Maduro, ABD Başkanı Trump'ın kendisinin öldürülmesi için Kolombiya hükümeti ve mafyaya emir verdiğini iddia etti.


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini öldürtmek istediğini ve bunun için Kolombiya hükümeti ile yine aynı ülkedeki mafyaya emir verdiğini iddia etti.


Kendilerine yönelik yaptırımların ABD Başkanı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’un en çılgınca kararlarından biri olduğunu ifade eden Maduro, yetkililerin ülkenin ekonomisinin istikrarı için büyük çaba gösterdiğini vurguladı.

Maduro, kendilerine yönelik yaptırımların yasadışı olduğunu göstereceklerini, borçlarını ödeyeceklerini ve bu ekonomik mücadeleyi kazanacaklarını söyledi. Kendilerine büyük destek veren Rus lider Putin’e minnettar olduklarının altını çizdi.

Muhaliflerle diyaloga açık olduğunu belirten Venezualalı lider, ülkenin ordusunun hâlâ kendilerine sadakatle bağlı olduğunu ifade etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Öte yandan, Venezuela Yüksek Mahkemesi, Başsavcı Tarek Willam Saab'ın talebi üzerine, kendisini geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaidó'ya ülke dışına çıkış yasağı koydu ve banka hesaplarını dondurdu.


mahkeme, başsavcı, trump, venezuella, maduro
ÖNCEKİ Haluk Levent'ten Cem Yılmaz paylaşımı SONRAKİ İstanbul İl Başkanı CHP'yi sarstı