• USD  32,50
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.790,07
  • ALTIN  2.431,20
SON DAKİKA

Mansur Kılınç: Saray işaret ediyor, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonları dinleniyor

Mansur Kılınç: Saray işaret ediyor, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonları dinleniyor

17 Aralık 2019 21:51

CHP’li Yüksel Mansur Kılınç, Meclis’te MİT bütçesi üzerinde konuşurken önemli iddialarda bulundu. Kılınç, "Saray işaret ediyor; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonları dinleniyor” dedi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bugün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçeleri ile ilgili söz alan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, AKP iktidarının güvenlik ve istihbarat politikalarını eleştirdi.

Aynı zamanda TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komusyonu CHP Sözcüsü olan Yüksel Mansur Kılınç, “Kalem-i Mahsusa gibi çalışan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, whatsapp grupları üzerinden gazete manşetleri belirlemekte, twitter, facebook ve diğer sosyal medya mecralarını izleyerek medyayı ve medya çalışanlarını fişlemektedir.” dedi.

Güvenlik ve savunma kurumlarına 2020 yılı bütçesinden ayrılan payın 141 milyar liraya yükseldiğini  ifade eden CHP’li vekil, güvenlik ve savunma kurumlarının toplam personel sayısının 1 milyona yaklaştığını kaydetti.

MİT Başkanlığı gibi devletin temel güvenlik ve istihbarat kurumlarının  iktidarın arka bahçesi haline getirildiğini vurgulayan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Saray  işaret ediyor; ülkemizin güvenlik kurumları ‘millet ittifakı’ aleyhinde faaliyet yürütüyor. Saray işaret ediyor; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonları dinleniyor. Saray, hedef gösteriyor; CHP Genel Başkanı şehit cenazesinde linç girişimine uğruyor.”


chp, kemal kılıçdaroğlu, meclis, erdoğan, saray, mit, Mansur Kılınç
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu'ndan tutuklanan Urla Belediye Başkanı Oğuz'la ilgili açıklama: Tutuklanması yanlış SONRAKİ Çıra'dan Fatih Terim'e: Sen kimsin, mafya mısın?